BasBQ
Beef en Steak

Zalm met whisky taste

 
 

Ron B

Pitmaster
Berichten
588
Vandaag zalm op een plankje gerookt. Gerecht een keer op internet gevonden.
De zalm een uur of 4 in de marinade laten liggen. Die bestond uit
250 ml sojasaus
2 eetlepels worcestersaus
3 teentjes knoflook geperst
125 gr bruine basterdsuiker
2 eetlepels whisky

De zalm in zipperzakjes gedaan

Daarna de Q direct opgestookt naar 150gr. 2 plankjes erop totdat ze gingen roken. Omgedraaid en de zalm erop. De saus die over was eerst opgewarmd in een pannetje en daarna erop gesmeerd. Na 15 min een keer herhaald en bij ongeveer 55 gr kern eraf.

20230401_173647.jpg


20230401_171927.jpg


20230401_114750.jpg


20230401_114152.jpg


20230401_113039.jpg
 
Ziet er heerlijk uit.
 
Lekker hoor!!!
 
Ziet er goed uit en is altijd een goed idee (y)
 
Terug
Bovenaan Onderaan