- Berichten
- 20.512
Vrij vertaald recept van TVWB
1 Zalmmoot ongeveer 20 cm zeg 750 gram.
Voor de basis rub:
- 1/2 cup gedroogde lichtbruine suiker
- 1/2 cup fijne zeezout
- 1 1/2 eetlepels knoflookpoeder
- 1 1/2 eetlepels uienpoeder
- 1/2 eetlepel gedroogde dille
- 1/2 eetlepel bonenkruid
- 1 theelepel gedroogde dragon
het geheel goed mengen
Voor de eind rub:
- 1/8 cup gedroogde lichtbruine suiker
- 1/2 eetlepel knoflookpoeder
- 1/2 eetlepel uienpoeder
- 1/2 theelepel bonenkruid
- 1/2 theelepel gedroogde dragon
het geheel goed mengen
Leg de zalm in een ovenschaal en bedek hem met de basis rub.
Onder cellofaan drie uurtjes in de koeling, de rub eraf spoelen onder de koude kraan, droogdeppen en halfuurtje laten drogen
Dubbelgevouwen stukje allu-folie zalm erop insmeren met eind rub
Nu op de smoker tot kerntemp van 71 C, duurde bij mij ongeveer drie kwartier
bij een temperatuur van de wsm van 140 C
Bedankt voor het kijken.