- Berichten
- 191
De temperaturen zijn weer wat lager dus mooi tijd om zondag een zalm koud te gaan roken.
Vanmorgen bij de Makro twee zalmzijden meegenomen. Eentje voor de diepvries, de andere meteen klaar gemaakt in de bekende pekelmix.
Ingredi?nten;
Zalmzijde: ca 950 gr.
Zeezout ca. 800 gr.
Bruine suiker ca. 400 gr.
Geraspte citroenschil
Verse dille
Dit keer de zalm meteen bestrooid met citroenrasp en dille alvorens de pekelmix eroverheen te strooien.
Ben benieuwd of de smaken beter terug te proeven zijn.
En de koelkast in voor de komende 24 uur.
Wordt vervolgd
Na 24 uur pekel, nog 24 uur drogen.
12 uurtjes roken
Nu nog twee dagen laten rijpen en we kunnen proeven.
Smaakte weer prima.
Vanmorgen bij de Makro twee zalmzijden meegenomen. Eentje voor de diepvries, de andere meteen klaar gemaakt in de bekende pekelmix.
Ingredi?nten;
Zalmzijde: ca 950 gr.
Zeezout ca. 800 gr.
Bruine suiker ca. 400 gr.
Geraspte citroenschil
Verse dille
Dit keer de zalm meteen bestrooid met citroenrasp en dille alvorens de pekelmix eroverheen te strooien.
Ben benieuwd of de smaken beter terug te proeven zijn.



En de koelkast in voor de komende 24 uur.

Wordt vervolgd

Na 24 uur pekel, nog 24 uur drogen.

12 uurtjes roken



Nu nog twee dagen laten rijpen en we kunnen proeven.

Smaakte weer prima.