Ha mede koudrokers!
ik heb nu twee zalmen gemaakt die ik verdeel in een 'gewoon' deel en een deel waarvan ik de randen afhaal voor later gebruik en het haasje overhoud. Volgens twee recepten gemaakt en de haasjes zijn enigszins zout maar heel erg lekker. Het andere deel daarentegen, waarvan ik plakken wil snijden is niet normaal zo zout. Ik haal de buitenste laag eraf want die is echt niet te eten en daaronder richting huid gaat het beter maar ik proef nog steeds teveel zout. Wat ik gedaan heb: 24 pekelen in de folie, afspoelen, goed droogdeppen en in de open (koelkast) lucht laten drogen, Dan 10-12 uur op de BGE met de SCG eronder. Tot slot nog zeker 10 uur laten rusten in een zip-lock. Mijn vraag is of ik wellicht te lang pekel en/of niet goed genoeg spoel?
ik heb nu twee zalmen gemaakt die ik verdeel in een 'gewoon' deel en een deel waarvan ik de randen afhaal voor later gebruik en het haasje overhoud. Volgens twee recepten gemaakt en de haasjes zijn enigszins zout maar heel erg lekker. Het andere deel daarentegen, waarvan ik plakken wil snijden is niet normaal zo zout. Ik haal de buitenste laag eraf want die is echt niet te eten en daaronder richting huid gaat het beter maar ik proef nog steeds teveel zout. Wat ik gedaan heb: 24 pekelen in de folie, afspoelen, goed droogdeppen en in de open (koelkast) lucht laten drogen, Dan 10-12 uur op de BGE met de SCG eronder. Tot slot nog zeker 10 uur laten rusten in een zip-lock. Mijn vraag is of ik wellicht te lang pekel en/of niet goed genoeg spoel?