- Berichten
- 30
Kerst klassieker maar dan op de BBQ gemaakt dit jaar,
Redelijk tevreden over de uitkomst behalve dat de luchtstroom net niet voldoende was door een te vol gepakte Dome..
Het recept;
- 1,2kg Noorse zalm
- 400 gram Spinazie
- 2 sjalotjes
- 1 bakje Paturain
- 1,5 theelepel dille
- 2 plakken bladerdeeg
Aangezien de zalm eerst een andere bestemming had waarbij de vel mee gegrild moest worden heb ik het vel nog eraf moeten halen. Met een beetje YouTube en een goed mes is een eerste keer prima gelukt.
Na het stomen van de spinazie en zoveel mogelijk vocht eruit weten te halen de paturain, sjalotjes en de dille meeverward, deze dient als mooie vulling in het bladerdeeg.
Na het bouwen van de "Wellington" kwam ik niet heel lekker uit met de vorm voor de gril en na overmaat van ramp scheurde de bovenzijde na het overzetten op de grill rooster..
De Q 200 graden indirect gestookt en na 35 minuten was de zalm mooi 55 graden kern.
Met als bijgerecht gerookte aardappelen in homemade vinaigrette, haricoverts in spek en op cederhout gerookte groene asperges met roomdille saus was dit een prima kerst diner!
Fijne dagen menzen
Verstuurd vanaf mijn CPH1931 met Tapatalk
Redelijk tevreden over de uitkomst behalve dat de luchtstroom net niet voldoende was door een te vol gepakte Dome..
Het recept;
- 1,2kg Noorse zalm
- 400 gram Spinazie
- 2 sjalotjes
- 1 bakje Paturain
- 1,5 theelepel dille
- 2 plakken bladerdeeg
Aangezien de zalm eerst een andere bestemming had waarbij de vel mee gegrild moest worden heb ik het vel nog eraf moeten halen. Met een beetje YouTube en een goed mes is een eerste keer prima gelukt.
Na het stomen van de spinazie en zoveel mogelijk vocht eruit weten te halen de paturain, sjalotjes en de dille meeverward, deze dient als mooie vulling in het bladerdeeg.
Na het bouwen van de "Wellington" kwam ik niet heel lekker uit met de vorm voor de gril en na overmaat van ramp scheurde de bovenzijde na het overzetten op de grill rooster..
De Q 200 graden indirect gestookt en na 35 minuten was de zalm mooi 55 graden kern.
Met als bijgerecht gerookte aardappelen in homemade vinaigrette, haricoverts in spek en op cederhout gerookte groene asperges met roomdille saus was dit een prima kerst diner!
Fijne dagen menzen







Verstuurd vanaf mijn CPH1931 met Tapatalk