BasBQ
Beef en Steak

Yankee style witlof en een vispannetje

Thunderflash

Stoker
Berichten
448
Vandaag weer eens wat aan het uitproberen geweest op de kettle. Donderdag op de markt werd er witlof aangeboden, tja wat kun je daarmee op de q. Even zoeken op het wereldwijde web leverde een recept op van Jord Althuizen, Yankee style witlof. Wel dit is voor herhaling vatbaar. Ik moest wel wat spelen met de tijd omdat het recept bedoeld is voor een ei, maar op de kettle is het ook gelukt.

Ingrediënten​

  • 8 stronkjes witlof
  • 75 g roomkaas, op kamertemperatuur
  • 150 g leerdammer, geraspt
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 16 plakjes ontbijtspek
  • 5 el BBQ-kruiden, bijv. Smokey’s Pig Powder
  • 100 ml BBQ-saus, bijv. Smokey’s Finest
  • 2 el bladpeterselieblaadjes, fijngehakt

7BC85623-F80D-41B6-B635-5297732E99A2.jpeg


6B6A4FF3-AC4F-41C6-AE50-D2A982A1399B.jpeg


104D0EDD-5FC2-492B-8FD6-2E3E73C09CAF.jpeg


7D74EA03-BA55-458B-8178-D579F14E28B6.jpeg


453A91EE-071E-48B9-84B0-376437363DF1.jpeg


Vervolgens nog een vispannetje gewokt op de kettle.

C6E1BDE8-0B87-4031-84A4-5FFA4A88A552.jpeg


8639ECBC-4FE7-4662-8B13-DA11AC5A7377.jpeg


00C139BE-231E-40FB-9009-F13A2D6D2911.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Dat is een mooi maaltje. Lekker vispannetje van de bbq.
 
Volgende keer eens varieren met wat oestersaus, dat vispannetje schreeuwt er gewoon om, lijkt me fantastisch.
 
Heel cool die witlof zo. Echt de barbecue-versie van witlof met ham. En dat vispannetje ziet er ook fantastisch uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan