- Berichten
- 729
Verschillende recepten gezien van dit heerlijke gerecht. Van Noskos, van Nick Toet en nog wat online recepten op websites.
Deze moest ik toch een keer maken want het zag er erg lekker uit. Heb van alle recepten een beetje samengevoegd en gedaan wat mij lekker leek.
Tare gemaakt met mirrin, lichte soja, xiaoshing wijn, honing, gember, knoflook en lente ui. Kreeg de saus alleen niet dik bij het inkoken.
Daarna de kippendijfilet gesneden, geregen en de kamado klaargemaakt voor direct grillen. Was alleen vergeten dat de spiezen te lang waren om met een half rooster te werken. Dus dan maar alleen hete zone. Moest wel snel zijn met omdraaien van de kip, bestrijken met saus en dit ritueel aantal keer herhalen zonder dat het aan brandde. Sommige stukjes daarom iets te donker. Ondertussen rijst en verse boontjes klaargemaakt en kroepoek je erbij. Daarna afgarneren en heerlijk smikkelen.
Het smaakte erg goed en is iets wat ik zeker vaker wil maken.
Deze moest ik toch een keer maken want het zag er erg lekker uit. Heb van alle recepten een beetje samengevoegd en gedaan wat mij lekker leek.
Tare gemaakt met mirrin, lichte soja, xiaoshing wijn, honing, gember, knoflook en lente ui. Kreeg de saus alleen niet dik bij het inkoken.
Daarna de kippendijfilet gesneden, geregen en de kamado klaargemaakt voor direct grillen. Was alleen vergeten dat de spiezen te lang waren om met een half rooster te werken. Dus dan maar alleen hete zone. Moest wel snel zijn met omdraaien van de kip, bestrijken met saus en dit ritueel aantal keer herhalen zonder dat het aan brandde. Sommige stukjes daarom iets te donker. Ondertussen rijst en verse boontjes klaargemaakt en kroepoek je erbij. Daarna afgarneren en heerlijk smikkelen.
Het smaakte erg goed en is iets wat ik zeker vaker wil maken.




