- Berichten
- 512
Ingredienten:
- 500 gram kippendijen, in blokjes van ongeveer 2 cm gesneden
- 50 ml sojasaus
- 2 el sake
- 2 el mirin
- 1 el honing
- 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
- 1 el gochujang (eventueel meer naar smaak)
- 1 el rijstazijn
- 1 el honing
- 1 el sesamolie
- 1 tl geraspte gember
- eventueel lenteui om te garneren
- Maak de marinade door de sojasaus, sake, mirin, honing en knoflook in een kom te mengen.
- doe de kippenblokjes in de marinade en laat dit een uur marineren
- maak de saus door de gochujang, rijstazaijn, honing, sesamolie en geraspte gember te mengen. Proef en voeg evt. meer gochujang toe voor wat extra pit
- rijg de kipblokjes op een stokje, niet te strak tegen elkaar aan
- gril de spiesjes 3-4 minuten boven een hete bbq. Als het te snel gaat kun je ze even laten na-garen op een indirect deel van je bbq.
- serveer de spiesjes met de dipsaus en eet smakelijk!