- Berichten
- 191
Om het maximale uit de briketten te halen en de doorval zolang mogelijk te vertragen heb ik een extra RVS gaas op mijn kolenrooster gemaakt.
Grote RVS mat/zeef. Met een slijptol de diameter van de kolenring (binnenzijde) eruit geslepen.
RVS gaas vastgezet met vier rvs M8 bouten, pasten precies door de maaswijdte.
Tevens maar meteen een kleinere diameter kolenring eruit geslepen. Rond gezet en met rvs bouten vastgezet. Er gaan toch veel briketten in een WSM. Met een extra kolenring ben ik wat flexibeler, zuiniger...
Hoogte was vrij ruim bemeten. Toch nog maar doormidden geslepen. Twee kolenringen van ca. 32 diameter en 15 en 20 cm hoog.
De kolenring ook maar meteen vastgezet, met RVS tiewraps, aan het kolenrooster. Makkelijker eruit halen en leeg schudden.
Deze RVS tiewraps heb ik bij ALiexpress gekocht.
https://www.aliexpress.com/item/Brand-new-10pcs-150mm-Stainless-Steel-Metal-Cable-Wire-Ties-Wraps-Exhaust-Straps-Wiring-Accessories-Lowest/32727347494.html?spm=a2g01.8005310.1000002.13.kBIk8B_2114.13010608.0.0.I8uLNk
Een paar wieltjes eronder leek me ook wel handig. Dit zijn 50mm varianten met rem. Vastgezet met RVS bolmoeren. Om ze zo recht mogelijk te kunnen monteren heb ik de WSM volledig in elkaar gezet en gevuld met wat extra gewicht. Daarna pas uitmeten, aftekenen en boren maar.
Zoals meerdere gebruikers constateerden. Het standaard weber deurtje is niet echt degelijk en vervangen door een Cajun Bandit rvs variant.
Besteld bij: https://gocookoutdoors.com/
Na de eerste keren gebruik was het leegmaken niet echt handig. Ter inspiratie een homemade as/kolenschep van een sinaasappelsap can van 2 liter. Grotere variant zou misschien nog makkelijker zijn. Eerst de volledige bodem eronderuit snijden.
Daarna de schepvorm eruit knippen.
Plastic buigt mooi met de onderschaal mee om de boel leeg te scheppen.
Voor een CAC PID controller met WSM aansluiting verwijs ik naar mijn onderstaande post.
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=17117.0
Grote RVS mat/zeef. Met een slijptol de diameter van de kolenring (binnenzijde) eruit geslepen.

RVS gaas vastgezet met vier rvs M8 bouten, pasten precies door de maaswijdte.

Tevens maar meteen een kleinere diameter kolenring eruit geslepen. Rond gezet en met rvs bouten vastgezet. Er gaan toch veel briketten in een WSM. Met een extra kolenring ben ik wat flexibeler, zuiniger...


Hoogte was vrij ruim bemeten. Toch nog maar doormidden geslepen. Twee kolenringen van ca. 32 diameter en 15 en 20 cm hoog.

De kolenring ook maar meteen vastgezet, met RVS tiewraps, aan het kolenrooster. Makkelijker eruit halen en leeg schudden.

Deze RVS tiewraps heb ik bij ALiexpress gekocht.
https://www.aliexpress.com/item/Brand-new-10pcs-150mm-Stainless-Steel-Metal-Cable-Wire-Ties-Wraps-Exhaust-Straps-Wiring-Accessories-Lowest/32727347494.html?spm=a2g01.8005310.1000002.13.kBIk8B_2114.13010608.0.0.I8uLNk
Een paar wieltjes eronder leek me ook wel handig. Dit zijn 50mm varianten met rem. Vastgezet met RVS bolmoeren. Om ze zo recht mogelijk te kunnen monteren heb ik de WSM volledig in elkaar gezet en gevuld met wat extra gewicht. Daarna pas uitmeten, aftekenen en boren maar.


Zoals meerdere gebruikers constateerden. Het standaard weber deurtje is niet echt degelijk en vervangen door een Cajun Bandit rvs variant.
Besteld bij: https://gocookoutdoors.com/

Na de eerste keren gebruik was het leegmaken niet echt handig. Ter inspiratie een homemade as/kolenschep van een sinaasappelsap can van 2 liter. Grotere variant zou misschien nog makkelijker zijn. Eerst de volledige bodem eronderuit snijden.

Daarna de schepvorm eruit knippen.


Plastic buigt mooi met de onderschaal mee om de boel leeg te scheppen.

Voor een CAC PID controller met WSM aansluiting verwijs ik naar mijn onderstaande post.
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=17117.0