- Berichten
- 10.082
Hoi bbq-collega's
We waren al een tijdje door onze voorraad worst heen, dus het werd weer eens tijd om een voorraadje aan te leggen.
Er gaat tenslotte niets boven zelfgemaakte worst.
Deze keer 4 kilo worstvlees (kinnebak en zo) bij de slager besteld.
2 kilo gaan we veranderen in merquez en 2 kilo wordt venkelworst.
Merquez nog nooit gemaakt, dus erg benieuwd. Venkel is eigenlijk wel een vaste klant want zoooo lekker!!!!
Goed. Aan de slag!
Gisteravond alvast de droge kruiden gemengd en klaar gezet zodat vandaag alleen maar de verse en natte ingredi?nten toegevoegd moeten worden.
Knoflook, ui, olijfolie, peterselie en sambal (ipv harissa) praten we dan over.
Ook het vlees eens goed bekeken en waar nodig in wat hanteerbaardere stukken gesneden.
Ondertussen de porkert in de koeling om lekker op temperatuur te komen.
En oh ja, het bekvam tafeltje ff binnen zetten. Porkert past niet lekker op de aanrecht
En dan, als alles voorbereid is: DRAAIEN MAAR! B-)
De pics:
Opstelling klaar, vlees ready to go (de groentjes mogen toekijken
)

En draaien draaien draaien.... 4kg

Alles gedraaid, even mengen en terug in de koeling

Ondertussen de smaakmakers klaarmaken

Gehakt verdelen en mengen: 2 kilo voor de merquez, 2 kilo voor de venkel

Darmpje spoelen en ff laten weken
Ondertussen alles weer terug in de koeling uiteraard

En dan voldouwen die darm!

Wat een prachtig resultaat na al dat zware arbeid


Daar krijg je honger van!
het restje in de porkert en vulpijp even gebakken als burgertje en hup, snel op een bruine boterham.
Potje zilveruitjes ff opmaken. Best lekker, een zuurtje ernaast.

En dan savonds natuurlijk een paar worstjes op de nieuwe wga.
Lekker rustig aan met wat snippers kersen gerookt en daarna nog een beetje aangegrilled

En alles mooi op tijd klaar. Een broodje worst een is een goede start van deze carnaval-avond
Zeker met zuurkool en curry is het een onge?venaarde topper


Het smaakte echt helemaal geweldig. Wat is het toch genieten om zo je eigen producten te maken.
En oh ja, de rest gaat vannacht in de koude rook om morgen in de vriezer te verdwijnen totdat we ze weer nodig hebben

Dank voor het kijken en een goeie carnaval allemaal!!!!
Rick
We waren al een tijdje door onze voorraad worst heen, dus het werd weer eens tijd om een voorraadje aan te leggen.
Er gaat tenslotte niets boven zelfgemaakte worst.
Deze keer 4 kilo worstvlees (kinnebak en zo) bij de slager besteld.
2 kilo gaan we veranderen in merquez en 2 kilo wordt venkelworst.
Merquez nog nooit gemaakt, dus erg benieuwd. Venkel is eigenlijk wel een vaste klant want zoooo lekker!!!!
Goed. Aan de slag!
Gisteravond alvast de droge kruiden gemengd en klaar gezet zodat vandaag alleen maar de verse en natte ingredi?nten toegevoegd moeten worden.
Knoflook, ui, olijfolie, peterselie en sambal (ipv harissa) praten we dan over.
Ook het vlees eens goed bekeken en waar nodig in wat hanteerbaardere stukken gesneden.
Ondertussen de porkert in de koeling om lekker op temperatuur te komen.
En oh ja, het bekvam tafeltje ff binnen zetten. Porkert past niet lekker op de aanrecht

En dan, als alles voorbereid is: DRAAIEN MAAR! B-)
De pics:
Opstelling klaar, vlees ready to go (de groentjes mogen toekijken


En draaien draaien draaien.... 4kg

Alles gedraaid, even mengen en terug in de koeling

Ondertussen de smaakmakers klaarmaken

Gehakt verdelen en mengen: 2 kilo voor de merquez, 2 kilo voor de venkel

Darmpje spoelen en ff laten weken
Ondertussen alles weer terug in de koeling uiteraard

En dan voldouwen die darm!

Wat een prachtig resultaat na al dat zware arbeid


Daar krijg je honger van!
het restje in de porkert en vulpijp even gebakken als burgertje en hup, snel op een bruine boterham.
Potje zilveruitjes ff opmaken. Best lekker, een zuurtje ernaast.

En dan savonds natuurlijk een paar worstjes op de nieuwe wga.
Lekker rustig aan met wat snippers kersen gerookt en daarna nog een beetje aangegrilled

En alles mooi op tijd klaar. Een broodje worst een is een goede start van deze carnaval-avond
Zeker met zuurkool en curry is het een onge?venaarde topper


Het smaakte echt helemaal geweldig. Wat is het toch genieten om zo je eigen producten te maken.
En oh ja, de rest gaat vannacht in de koude rook om morgen in de vriezer te verdwijnen totdat we ze weer nodig hebben


Dank voor het kijken en een goeie carnaval allemaal!!!!
Rick