Chipolata persill?e
Een lekker zomers worstje voor deze donkere dagen
, ik dacht altijd dat chipolata een typisch Italiaans worstje was, maar volgens wikipedia is het juist een Franse worst. Deze variant met peterselie komt in ieder geval wel uit Frankrijk.
Voor ca. 1,1 kilo worst
Ingredienten;
750 gr vet varkensvlees in repen gesneden (bv. schouderkarbonade)
250 gr buikspek in repen gesneden
18 gr zout
25 gr ijswater
25 gr witte wijn
1,6 gr vers gemalen zwarte peper
0,6 gr knoflook poeder
40 gr ui in kleine stukjes gesneden
10 gr verse gehakte peterselie
schapen- of lamsdarm
Werkwijze;
Zorg dat het vlees goed koud is. Leg voor je begint de darm alvast in koud water en spoel het zout uit de darm door er wat water doorheen te laten lopen.
Het vlees tot grof gehakt malen (8mm plaat), dit gehakt goed mengen met alle andere ingredi?nten behalve de perterselie. Dit mengsel nog een keer malen door een 5mm plaat. Daarna de peterselie er doorheen mengen.
Laat het deeg een uurtje opstijven in de koelkast, daarna kun je de darm opstoppen en er dan worstjes van ongeveer 18 cm van draaien.
Grill de worstjes een beetje voorzichtig, ze zijn wat kwetsbaarder dan worst in een varkensdarm. Eet smakelijk
Een lekker zomers worstje voor deze donkere dagen


Voor ca. 1,1 kilo worst
Ingredienten;
750 gr vet varkensvlees in repen gesneden (bv. schouderkarbonade)
250 gr buikspek in repen gesneden
18 gr zout
25 gr ijswater
25 gr witte wijn
1,6 gr vers gemalen zwarte peper
0,6 gr knoflook poeder
40 gr ui in kleine stukjes gesneden
10 gr verse gehakte peterselie
schapen- of lamsdarm
Werkwijze;
Zorg dat het vlees goed koud is. Leg voor je begint de darm alvast in koud water en spoel het zout uit de darm door er wat water doorheen te laten lopen.

Het vlees tot grof gehakt malen (8mm plaat), dit gehakt goed mengen met alle andere ingredi?nten behalve de perterselie. Dit mengsel nog een keer malen door een 5mm plaat. Daarna de peterselie er doorheen mengen.

Laat het deeg een uurtje opstijven in de koelkast, daarna kun je de darm opstoppen en er dan worstjes van ongeveer 18 cm van draaien.


Grill de worstjes een beetje voorzichtig, ze zijn wat kwetsbaarder dan worst in een varkensdarm. Eet smakelijk