M
Memphis
Gast
Wauw, ik dacht dat ik wel een beetje kon bbqen. niets blijkt minder waar.
Ik heb gisteravond voor het eerst de weber gebruikt, op de directe manier met de sear grate erin. dat ging natuurlijk helemaal prima.
Vandaag ben ik aan de slag gegaan met oefenen. verschillende soorten briketten gehaald. een zak Fire up houtskool briketten en een zak Fire up kokos briketten.
Ik dacht hier op het forum gelezen te hebben dat de meeste mensen zweren bij kokos, dus ik dacht, dan moet het goedkomen.
Ik heb het eerst met de houtskool briketten geprobeerd, ongeveer 50 briketten met de starter aangestoken, en verdeeld over de twee baskets. deze aan de rechterkant gezet en de thermometer en ventilatie gaten boven het midden, dus niet of de meter of ventilatie gaten boven de kolen. Zonder vlees, want ik dacht laat ik eerst maar eens proberen of en hoe ik de temperatuur kan controleren. Nou, het antwoord was totaal niet. Met de houtskool briketten werd het maximaal 180 graden in de ketel, maar na een half uur zakte dit tot 100 graden en kreeg ik het niet omhoog. met de ventilatie gaten onder en boven vol open kon ik het nog op 140 graden krijgen, maar hoger wilde het absoluut niet.
toen na 2 uur het maar opgegeven en de kokosbriketten warm gestookt. stuk of 25 in de starter verhit en toen in 1 basket rechts gezet. Hiermee kreeg ik de temperatuur eventjes op 170 graden, maar wat ik ook probeerde, hoger kreeg ik het niet. lager dan 150 trouwens ook niet.
Ik heb ook nog een grote lekbak van weber zelf in het midden gezet met een laagje water, ik dacht misschien dat dat nog invloed heeft.
Wat doet ik verkeerd. ben er totaal 9 uur mee bezig geweest, en ontzettend aan het balen nu. Ik had morgen graag een hele kip erop gezet, maar hiervoor heb ik toch echt een temperatuur van 175 ongeveer nodig. en liefst nog vrij contstant voor een uur ook.
Graag hoor ik tips of tricks.
P.s als ik er een handje vochtige houtsnippers opgooide kwam na een paar minuten er ook in mijn ogen een redelijke hoeveelheid rook langs de zijkant. Hebben jullie dit ook ?
Ik heb gisteravond voor het eerst de weber gebruikt, op de directe manier met de sear grate erin. dat ging natuurlijk helemaal prima.
Vandaag ben ik aan de slag gegaan met oefenen. verschillende soorten briketten gehaald. een zak Fire up houtskool briketten en een zak Fire up kokos briketten.
Ik dacht hier op het forum gelezen te hebben dat de meeste mensen zweren bij kokos, dus ik dacht, dan moet het goedkomen.
Ik heb het eerst met de houtskool briketten geprobeerd, ongeveer 50 briketten met de starter aangestoken, en verdeeld over de twee baskets. deze aan de rechterkant gezet en de thermometer en ventilatie gaten boven het midden, dus niet of de meter of ventilatie gaten boven de kolen. Zonder vlees, want ik dacht laat ik eerst maar eens proberen of en hoe ik de temperatuur kan controleren. Nou, het antwoord was totaal niet. Met de houtskool briketten werd het maximaal 180 graden in de ketel, maar na een half uur zakte dit tot 100 graden en kreeg ik het niet omhoog. met de ventilatie gaten onder en boven vol open kon ik het nog op 140 graden krijgen, maar hoger wilde het absoluut niet.
toen na 2 uur het maar opgegeven en de kokosbriketten warm gestookt. stuk of 25 in de starter verhit en toen in 1 basket rechts gezet. Hiermee kreeg ik de temperatuur eventjes op 170 graden, maar wat ik ook probeerde, hoger kreeg ik het niet. lager dan 150 trouwens ook niet.
Ik heb ook nog een grote lekbak van weber zelf in het midden gezet met een laagje water, ik dacht misschien dat dat nog invloed heeft.
Wat doet ik verkeerd. ben er totaal 9 uur mee bezig geweest, en ontzettend aan het balen nu. Ik had morgen graag een hele kip erop gezet, maar hiervoor heb ik toch echt een temperatuur van 175 ongeveer nodig. en liefst nog vrij contstant voor een uur ook.
Graag hoor ik tips of tricks.
P.s als ik er een handje vochtige houtsnippers opgooide kwam na een paar minuten er ook in mijn ogen een redelijke hoeveelheid rook langs de zijkant. Hebben jullie dit ook ?