BasBQ
Beef en Steak

WIP (Worst in Progress)

 
 
 
 

Nosmo

Gerijpt
Berichten
3.741
Dit recept komt uit het boek "Great Sausage Recipes and Meat Curing" van Rytec Kutas.

De ingredi?nten voor de worst; 50/50 schouder karbonade/buikspek en het zout met kruiden mengsel.
Worstinprogress-1.jpg


Vlees tot gehakt gedraaid en het kruiden mengsel toegevoegd.
Worstinprogress-2.jpg


Er moest ook nog een beetje ijswater bij.
Worstinprogress-3.jpg


Twee verse worstjes die wachten op een zacht houtskool vuurtje. :)
Worstinprogress-4.jpg


Morgen gaan ze op de primo, ik ben benieuwd hoe ze smaken!
 
Wat een straf ;) welke plaat gebruik je voor de worst?
 
lekker hoor! niet een beetje veel voor jou en mevr nosmo? :p
 
@ Frits: 5mm

@ Big-T: We hebben hier nog een carnivoor in huis, die in z'n eentje meer eet dan Mevr. Nosmo en ik.
 
Het gaat wel steeds beter Emiel, maar ik denk dat ik toch een cursus ga volgen.

Ik heb morgen een druk programma maar ik ga ondanks dat toch wel foto's maken. Ik had vandaag eigenlijk geen zin om alles te fotograferen, maar omdat ik het recept wil gaan plaatsen als ik tevreden ben over het resultaat had ik toch foto's nodig. Als compromis heb ik maar de crappy c***n van m'n werk gebruikt ipv de DSLR, dat het toch nog wat geworden is komt door m'n lightroom skills. ;)

Morgen maar weer met de echte camera! 8)
 
dat ziet er al veelbelovend uit Piet
 
Als je het niet erg vind, kijk ik het nog even af voor ik zelf begin.  ;)
 
Ik ben volgende week bij vuur en rook, zal eens vragen wat de mogelijkheden voor een workshop zijn Piet.
 
Lijkt me leuk om dat in genootschaps verband te doen Dennis.
 
noskos zei:
Ik ben volgende week bij vuur en rook, zal eens vragen wat de mogelijkheden voor een workshop zijn Piet.

Count me in als de mogelijkheid er is Dennis!!

@ piet, mooi project.. Ben benieuwd naar de resultaten..
 
Aan de worsten te zien hoef jij geen cursus meer te volgen.
Die zijn prima gestopt en zullen door een cursus niet veel beter worden.
Ik kan natuurlijk aan het eind resultaat niet zien hoeveel moeite het gekost heeft.  ;)
Maar de vaardigheid ontwikkel je door het vaker te doen.

Het al oude "Oefening baart kunst"
 
Ze zien er inderdaad erg goed uit.
En de proefstukjes gisteren die waren echt overheerlijk.
Vond het jammer dat de rest van het mengsel al in een velletje zat :mad:
Nu wachten tot vanavond, dan mogen we er 1 oppeuzelen.
 
noskos zei:
Ik ben volgende week bij vuur en rook, zal eens vragen wat de mogelijkheden voor een workshop zijn Piet.

Ik heb ook interesse !
 
Ik hou van worst, en dit ziet er smakelijk uit!
 
Bert zei:
Aan de worsten te zien hoef jij geen cursus meer te volgen.
Die zijn prima gestopt en zullen door een cursus niet veel beter worden.
Ik kan natuurlijk aan het eind resultaat niet zien hoeveel moeite het gekost heeft.  ;)
Maar de vaardigheid ontwikkel je door het vaker te doen.

Het al oude "Oefening baart kunst"

Bedankt voor het compliment Bert. Ik mocht laatst even mee kijken bij m'n slager hoe hij worst maakt maar dat ging toch wel een keer of 20 sneller schat ik zo. ;) Natuurlijk hebben ze ook veel betere spullen om mee te werken, maar ervaring is alles!

Ik denk dat een van m'n volgende aankopen trouwens een stopbus gaat worden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan