BasBQ
Beef en Steak

Winterse witlof in de zomer

 
 

KamadoRobert

Stoker
Berichten
354
"Vroeger" was het lekkerste gerecht dat mijn moeder maakte met kerst de witlofrolletjes met ham uit de oven. Met een heleboel maïzena saus en een beetje kaas. Herinneringen.

Tegenwoordig maken we thuis vaak een eenvoudiger versie: hele witlof stronkjes in de skillet langzaam op 130 graden voorgaren met wat water en olie, dan, als het water is verdampt, wat canneloni boontjes erbij en kaas erover en langzaam verder laten garen. Perfect herfst of winter gerecht.

Maar witlof is het hele jaar zo'n beetje te krijgen en waarom dan niet nu, dacht ik? Lekker gerookt eendeborstje erbij, van de mini, even nagrillen op de huid en je hebt een maaltje!

Smaakte off-season ook prima!

20220628_192501.jpg


20220628_192509.jpg


20220628_192557.jpg


20220628_193822.jpg


Groeten van Robert
 
Nou Robert, dat ziet er in de zomer ook prima uit hoor!
 
Daar zou ik ook niet mee wachten tot het winter is.. ziet er heerlijk uit
 
Ziet er een gerecht uit wat ik zomaar zou lusten
 
Ziet er heerlijk uit zo had graag een bordje mee gegeten, witlof met ham en kaas ( uit de oven - foei - :p ) eet ik hier regelmatig, ongeacht het jaargetijde
 
Eigenlijk smaakte het in de zomer net zo goed als in de winter :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan