- Berichten
- 4.941
Beste BBQgenoten,
De BBQ is ondertussen weer een aantal keer aan geweest. Maar niet alles is op foto gekomen. Echter zit de vriezer nog steeds vol met zwijn hier. En kwam ik al zoekende op de vlog van onze Dennis @noskos terecht. Hij maakte daar een mooi gerecht met Wildzwijnhaas. En dat zag er toch wel erg lekker uit. Dus beter goed gejat dan slecht bedacht. Niet alle ingrediënten zijn 100% gelijk. Maar de smaak was er zeker niet minder om. Wat gegrilde paprika, mais en pure er bij en we hebben weer een fijne maaltijd op tafel. Daar gaan we.
Haasje mooi gevlinderd en met de vleeshamer wat in model gemept. Niet te gek, het vlees is heerlijk mals en zacht. Puur voor het zicht.
Nu kon de vulling aangebracht worden. Eerst wat zout en peper over het stukje vlees gemalen. Daarna een laagje Wilde Preiselbeeren (wilde veenbessen) aangebracht. Spulletje netjes opgerold en even de koelkast in voor de volgende stap.
Dennis maakte van zijn Haasje losse rolletjes. Ik besloot het stuk vlees in zijn geheel te laten. Dus ging ik weer eens een mooie bacon weave maken. Vind ik ook gewoon leuk om te doen. En het oogt wel ze mooi.
Nu kon de BBQ aangestoken worden. Paar stukjes cederhout er bij voor een subtiel zoete hint van rook, Wat maiskolven er naast, een paar paprika's boven direct vuur en gaan met die handel.
Groentes waren ondertussen klaar. De paprika's gingen even in een plastic zak, zodat het pellen straks makkelijker is. De pure stond ondertussen ook klaar. Tijd om het stukje vlees nog even aan te zetten boven direct vuur. Daarna naar binnen en het stukje vlees netjes trancheren.
Nu hield ik het niet langer en moest alles op het bordje. De gegrilde paprika, daarop de stukjes vlees. Wat mais en een bolletje pure.
Dat was weer een heerlijk maaltje van de BBQ. Het vlees was heerlijk sappig en vol van smaak. Het wild proef je er nog mooi doorheen. Mooie balans met het zoete en zoute helemaal TOP
Dennis bedankt voor het delen van dit recept. Gaan we zeker vaker maken, ook van gewone varkenshaas.
Bedank voor het kijken en lezen.
Bram.
De BBQ is ondertussen weer een aantal keer aan geweest. Maar niet alles is op foto gekomen. Echter zit de vriezer nog steeds vol met zwijn hier. En kwam ik al zoekende op de vlog van onze Dennis @noskos terecht. Hij maakte daar een mooi gerecht met Wildzwijnhaas. En dat zag er toch wel erg lekker uit. Dus beter goed gejat dan slecht bedacht. Niet alle ingrediënten zijn 100% gelijk. Maar de smaak was er zeker niet minder om. Wat gegrilde paprika, mais en pure er bij en we hebben weer een fijne maaltijd op tafel. Daar gaan we.
Haasje mooi gevlinderd en met de vleeshamer wat in model gemept. Niet te gek, het vlees is heerlijk mals en zacht. Puur voor het zicht.
Nu kon de vulling aangebracht worden. Eerst wat zout en peper over het stukje vlees gemalen. Daarna een laagje Wilde Preiselbeeren (wilde veenbessen) aangebracht. Spulletje netjes opgerold en even de koelkast in voor de volgende stap.
Dennis maakte van zijn Haasje losse rolletjes. Ik besloot het stuk vlees in zijn geheel te laten. Dus ging ik weer eens een mooie bacon weave maken. Vind ik ook gewoon leuk om te doen. En het oogt wel ze mooi.
Nu kon de BBQ aangestoken worden. Paar stukjes cederhout er bij voor een subtiel zoete hint van rook, Wat maiskolven er naast, een paar paprika's boven direct vuur en gaan met die handel.
Groentes waren ondertussen klaar. De paprika's gingen even in een plastic zak, zodat het pellen straks makkelijker is. De pure stond ondertussen ook klaar. Tijd om het stukje vlees nog even aan te zetten boven direct vuur. Daarna naar binnen en het stukje vlees netjes trancheren.
Nu hield ik het niet langer en moest alles op het bordje. De gegrilde paprika, daarop de stukjes vlees. Wat mais en een bolletje pure.
Dat was weer een heerlijk maaltje van de BBQ. Het vlees was heerlijk sappig en vol van smaak. Het wild proef je er nog mooi doorheen. Mooie balans met het zoete en zoute helemaal TOP
Dennis bedankt voor het delen van dit recept. Gaan we zeker vaker maken, ook van gewone varkenshaas.
Bedank voor het kijken en lezen.
Bram.