- Berichten
- 4.941
Beste BBQgenoten,
Nu de vriezer vol zit met zwijn moet dat dus regelmatig op tafel komen. Deze ronde kwam er een stuk wildzwijnenbil op tafel. De zogenaamde ronde bil. Om uitdrogen te voorkomen heb ik de bil eerst geïnjecteerd en daarna indirect gegaard. Vervolgens even stevig grillen boven direct vuur. Daarna weer terug indirect om voorzien te worden van een mooie subtiele glaze. Daar gaan we.
Injectiemix
De Bil (+/- 750gr) geïnjecteerd en vervolgens met de rest van de vloeistof in een zak gedaan. Dat kon mooi een dag marineren in de koelkast.
Na de marinade het stuk vlees nog voorzien van een laagje versgemalen peper. En hop de BBQ op. Eerst low en slow roken met een stukje kersenhout.
Bij een kern van 50 graden heb ik de bil even stevig gegrild op het gietijzer. Om vervolgens weer terug indirect te gaan en door te garen tot een kern van 60 graden. Elke 10 minuten even een dun laagje van de glaze aangebracht. Dat geeft heerlijke aroma's zo in de tuin kan ik je vertellen.
De kern van 60 graden was bereik en het stuk vlees mocht van de Q. Even een leuke foto maken en naar binnen met die handel. Vlees netjes trancheren en op het bordje. Lekker tezamen met winterse kost. Peeënstamp of te wel hutspot voor de Hollanders.
Dat was weer een hele fijne maaltijd. De injectie had goed zijn werk gedaan. Het vlees is heerlijk sappig gebleven en de smaken waren goed ingetrokken. En de glaze geeft een heerlijk zoete korst aan het geheel. Dit gaan we zeker vaker maken. TOP.
Bedankt weer voor het lezen en kijken
Bram.
Nu de vriezer vol zit met zwijn moet dat dus regelmatig op tafel komen. Deze ronde kwam er een stuk wildzwijnenbil op tafel. De zogenaamde ronde bil. Om uitdrogen te voorkomen heb ik de bil eerst geïnjecteerd en daarna indirect gegaard. Vervolgens even stevig grillen boven direct vuur. Daarna weer terug indirect om voorzien te worden van een mooie subtiele glaze. Daar gaan we.
Injectiemix
- 125 ml water
- 1/2 blokje vleesbouillon
- 1 tl zout
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 el witte peper
- 2 el honing
- 1/2 el bruine basterd suiker
- 200 ml appelsap
- 5 el honing
- 10 takjes tijm blaadjes fijngesneden
- 1 grote tak rozemarijn (blaadjes fijngesneden
De Bil (+/- 750gr) geïnjecteerd en vervolgens met de rest van de vloeistof in een zak gedaan. Dat kon mooi een dag marineren in de koelkast.
Na de marinade het stuk vlees nog voorzien van een laagje versgemalen peper. En hop de BBQ op. Eerst low en slow roken met een stukje kersenhout.
Bij een kern van 50 graden heb ik de bil even stevig gegrild op het gietijzer. Om vervolgens weer terug indirect te gaan en door te garen tot een kern van 60 graden. Elke 10 minuten even een dun laagje van de glaze aangebracht. Dat geeft heerlijke aroma's zo in de tuin kan ik je vertellen.
De kern van 60 graden was bereik en het stuk vlees mocht van de Q. Even een leuke foto maken en naar binnen met die handel. Vlees netjes trancheren en op het bordje. Lekker tezamen met winterse kost. Peeënstamp of te wel hutspot voor de Hollanders.
Dat was weer een hele fijne maaltijd. De injectie had goed zijn werk gedaan. Het vlees is heerlijk sappig gebleven en de smaken waren goed ingetrokken. En de glaze geeft een heerlijk zoete korst aan het geheel. Dit gaan we zeker vaker maken. TOP.
Bedankt weer voor het lezen en kijken
Bram.
Laatst bewerkt: