- Berichten
- 949
Niet voor mensen met bezwaar tegen hele dieren: gisteren ben ik voor het eerst een hele gans te lijf gegaan. Met wat tips en truuks van de jager (let op ik doe het 1 keer voor) heb ik zonder het dier te plukken of schoon te maken de borstfilets en poten eruit gesneden.
Manlief was trots, nu nog iets lekkers maken.
Ik kan me voorstellen dat de fotoshoot van het uitsnijden van filets niet perse ieder zijn ding is, maar na een kwartiertje gok ik, had ik toch een net pakketje over. De poten heb ik opgezet voor confit, de borst in een droge pekel van suiker met zout. De bedoeling is de borstfilets vanavond warm te roken tot ze rose zijn, ik denk 55-60 graden. Op het net lees ik ook over 72 graden tot rose, maar ik denk dat dit te gaar is. Duif en eend rook ik ook tot 55-60 graden. Mocht het niet genoeg zijn, dan kan ik ze altijd nog verder garen...
Plaatjes volgen!
Manlief was trots, nu nog iets lekkers maken.
Ik kan me voorstellen dat de fotoshoot van het uitsnijden van filets niet perse ieder zijn ding is, maar na een kwartiertje gok ik, had ik toch een net pakketje over. De poten heb ik opgezet voor confit, de borst in een droge pekel van suiker met zout. De bedoeling is de borstfilets vanavond warm te roken tot ze rose zijn, ik denk 55-60 graden. Op het net lees ik ook over 72 graden tot rose, maar ik denk dat dit te gaar is. Duif en eend rook ik ook tot 55-60 graden. Mocht het niet genoeg zijn, dan kan ik ze altijd nog verder garen...
Plaatjes volgen!