BasBQ
Beef en Steak

Wilde Gans (of andere vogels) afhangen?

Marieken

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
957
Zoals sommige van jullie misschien wel eens voorbij hebben zien komen haal ik wel eens een hele gans bij een jager. Nu heb ik tot nu toe altijd braaf gedaan wat me aangeraden is (niet plukken, filet en poten eruit snijden, poten doorgaren en de borstfilet rose garen). Als kern voor de filet zit ik rond de 57-60 graden, wat hoger dan voor steak dus. Waarom gevogelte verder garen dan een koe, dat is me eigenlijk ook een raadsel, maar dat is weer een heel andere discussie.  ;)

Echter, ik google wel eens wat hier of daar en ik vind op buitenlandse sites toch ook veel mensen die propageren om wild gevogelte, zoals o.a. gans, af te hangen. Bijvoorbeeld deze link.

Het is dus niet een directe recept of bbq vraag maar het gaat tenslotte om mijn bbq ingredi?nten, zijn er hier mensen die ervaring hebben met het afhangen van wild gevogelte?
 
Bovenaan Onderaan