- Berichten
- 549
Dankzij dit forum, met in het bijzonder de bijdragen van @Peter64, zin gekregen in eend op de bbq. Vanavond was het dan zover: voor het eerst eend op de bbq.
Op voorhand een sinaasappel-soja sausje gemaakt:
- sap van 1 sinaasappel (140ml)
- 20ml sojasaus
- zeste van halve sinaasappel
- 1 el gembersiroop
- 1 el honing
- 1/2 tl five-spice
- 1 el maïzena express
De wilde eendfilet eerst goed proper gemaakt: achtergebleven veren verwijderd, vet bijgetrimd en ingesneden. Gekruid met pezo en 5-spice.
De filets waren redelijk klein (net geen 100g per stuk). Na het searen aan beide kanten, heb ik ze ingesmeerd met hoisin. Dan wilde ik de filets nog indirect laten doorgaren, maar dat was niet meer nodig. (kerntemperatuur was al boven de 55°C) Dus de hoisin heeft niet meer kunnen karameliseren.
Dan wat fijngesneden groenten gewokt, terwijl de eend kon rusten. 2 teentjes look, 3 wortels, 2 kleine puntpaprika's, 2 stengels preiwit en wat edame peulen.
Beetje sesamolie, ketjap manis en sriracha erbij.
Geserveerd met gekookte basmati.
Heel lekker. Genoten. Komt vaker op het menu.
Op voorhand een sinaasappel-soja sausje gemaakt:
- sap van 1 sinaasappel (140ml)
- 20ml sojasaus
- zeste van halve sinaasappel
- 1 el gembersiroop
- 1 el honing
- 1/2 tl five-spice
- 1 el maïzena express
De wilde eendfilet eerst goed proper gemaakt: achtergebleven veren verwijderd, vet bijgetrimd en ingesneden. Gekruid met pezo en 5-spice.
De filets waren redelijk klein (net geen 100g per stuk). Na het searen aan beide kanten, heb ik ze ingesmeerd met hoisin. Dan wilde ik de filets nog indirect laten doorgaren, maar dat was niet meer nodig. (kerntemperatuur was al boven de 55°C) Dus de hoisin heeft niet meer kunnen karameliseren.
Dan wat fijngesneden groenten gewokt, terwijl de eend kon rusten. 2 teentjes look, 3 wortels, 2 kleine puntpaprika's, 2 stengels preiwit en wat edame peulen.
Beetje sesamolie, ketjap manis en sriracha erbij.
Geserveerd met gekookte basmati.
Heel lekker. Genoten. Komt vaker op het menu.








