BasBQ
Beef en Steak

Wilde eendenfilet met sinaas-sojasaus

 
 

diesel4666

Stoker
Berichten
463
Dankzij dit forum, met in het bijzonder de bijdragen van @Peter64, zin gekregen in eend op de bbq. Vanavond was het dan zover: voor het eerst eend op de bbq.

Op voorhand een sinaasappel-soja sausje gemaakt:
- sap van 1 sinaasappel (140ml)
- 20ml sojasaus
- zeste van halve sinaasappel
- 1 el gembersiroop
- 1 el honing
- 1/2 tl five-spice
- 1 el maïzena express

De wilde eendfilet eerst goed proper gemaakt: achtergebleven veren verwijderd, vet bijgetrimd en ingesneden. Gekruid met pezo en 5-spice.

De filets waren redelijk klein (net geen 100g per stuk). Na het searen aan beide kanten, heb ik ze ingesmeerd met hoisin. Dan wilde ik de filets nog indirect laten doorgaren, maar dat was niet meer nodig. (kerntemperatuur was al boven de 55°C) Dus de hoisin heeft niet meer kunnen karameliseren.

Dan wat fijngesneden groenten gewokt, terwijl de eend kon rusten. 2 teentjes look, 3 wortels, 2 kleine puntpaprika's, 2 stengels preiwit en wat edame peulen.
Beetje sesamolie, ketjap manis en sriracha erbij.

Geserveerd met gekookte basmati.
Heel lekker. Genoten. Komt vaker op het menu.
554a714a6bc1aee66e577bc85be4a4ab.jpg
9f16588227d9c2fd057b94b3ad834b6d.jpg
f1a2f8756c6158977d15cac27f406d44.jpg
30ec3a63d0b694f686752839beda115d.jpg
bb9550fd217cd829b9bde1943b18ce52.jpg
9aecb38c5700ffdd93065999cfde3238.jpg
f8185bf27d43bab21ebdbc34ba13e7d2.jpg
2458b84409919dd5f345a6c11ad573ca.jpg
a652279c4866514ce2b5275947193d29.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan