- Berichten
- 4.941
Afgelopen week weer eens lekker in het veld geweest. Heerlijk weer. En lekker kunnen jagen. We hebben een eend en een gans kunnen schieten. Deze wilde ik natuurlijk dolgraag op de BBQ gaan roken. Hierbij het verslagje.
Vanochtend de borsten uitgebeend. En zelfs de haasjes uit gesneden. Even goed schoon spoelen. En zo goed als het kan de bolletjes hagel er uit gehaald (zijn er altijd maar een paar hoor).
Links eend, rechts gans.
Vervolgens een injectie gemaakt van colorozozout en knoflookpoeder. Dat ge?njecteerd. En een beetje KillerHogs Steak RUB er over gedaan. Alles in een ziplock gestopt en een uur of 4 de koelkast in. Lekker laten pekelen.
Borsten uit de koelkast gehaald, drooggedept en ingesmeerd met olie. En een klein beetje van de Steak RUB er op.
Ondertussen de BGE opstoken naar 120gr en voorzien van een paar brokken beuk.
Borsten er op. En geduld hebben ...
Na een klein uurtje was de eendenborst klaar. Halfuurtje later was de gans ook klaar. Ik had gekozen voor 70gr kern. Even uitdampen en daarna inpakken en rustig afkoelen.
Ongeveer een uurtje laten rusten. En het feest kon beginnen. Zo dun mogelijk snijden. Er kan namelijk altijd een bolletje hagel aanwezig zijn. Die kom je dan uiteindelijk wel tegen. Maar liever niet tussen je tanden.
Ik heb weer ouderwets kunnen snoepen. Biertje er bij. Je kent het wel
Volgende keer gaar ik ze toch iets korter. En ga ik voor 65gr kern. 70gr is goed. Maar neigt toch iets naar drogere kant.
Groeten en bedankt voor het kijken
Bram.
Vanochtend de borsten uitgebeend. En zelfs de haasjes uit gesneden. Even goed schoon spoelen. En zo goed als het kan de bolletjes hagel er uit gehaald (zijn er altijd maar een paar hoor).
Links eend, rechts gans.

Vervolgens een injectie gemaakt van colorozozout en knoflookpoeder. Dat ge?njecteerd. En een beetje KillerHogs Steak RUB er over gedaan. Alles in een ziplock gestopt en een uur of 4 de koelkast in. Lekker laten pekelen.

Borsten uit de koelkast gehaald, drooggedept en ingesmeerd met olie. En een klein beetje van de Steak RUB er op.

Ondertussen de BGE opstoken naar 120gr en voorzien van een paar brokken beuk.


Borsten er op. En geduld hebben ...

Na een klein uurtje was de eendenborst klaar. Halfuurtje later was de gans ook klaar. Ik had gekozen voor 70gr kern. Even uitdampen en daarna inpakken en rustig afkoelen.


Ongeveer een uurtje laten rusten. En het feest kon beginnen. Zo dun mogelijk snijden. Er kan namelijk altijd een bolletje hagel aanwezig zijn. Die kom je dan uiteindelijk wel tegen. Maar liever niet tussen je tanden.




Ik heb weer ouderwets kunnen snoepen. Biertje er bij. Je kent het wel

Volgende keer gaar ik ze toch iets korter. En ga ik voor 65gr kern. 70gr is goed. Maar neigt toch iets naar drogere kant.
Groeten en bedankt voor het kijken
Bram.