- Berichten
- 4.941
Beste BBQgenoten.
Ik had in een verleden al eens eerder een poging gedaan dergelijk stukje vlees te maken. Echter door materiaal falen is dat destijds niet goed gegaan. Nu met een vriezer vol zwijn kan ik het nog eens over doen. Deze keer ook voor een iets simpelere en droge pekel gegaan.
Honing
1el knoflookpoeder
1el mosterdpoeder
1el vers gemalen zwarte peper.
Colorozozout 2,5% (naar de formule hier bekent op het forum.)
Mooi stukje rug uit gehaald. Vet kruislings ingesneden en hel het stuk vlees bedenkt met honing. Daarna de kruiden en het zout over het vlees verdeeld. Mooi vacuüm verpakt. En vervolgens ruim 1,5 week in de koelkast.
Na 1,5 week geduldig afwachten. En zo nu en dan moederen en omdraaien mocht het vlees de koeling uit en op de Q. Lekker low en slow tot een kern van 60gr. Vergezeld met een Hollands blokje kers. Voor een heerlijke subtiele rook en mooie kleur. Check die kleur van het vlees na de pekel. (ps) zo blij met m'n nieuwe rekjes.
Na een uurtje of drie eens even spieken hoe het ging. En dat zag er heel goed uit. De kern was ook bijna gehaald. Dus nog heel even geduld hebben en het stukje vlees mocht van de Q.
Na bijna 4u in de rook te hebben gelegen was het stukje vlees op 60gr kern. Nu mocht het van de Q en kon het binnen gaan afkoelen. En vervolgens in plakjes gesneden worden. Wachten op het avondmaal.
Jullie spotten al de stukjes voor de pitmaster, Damn We're eatin good tonight Martha...!
Het was even geleden dat ik dit gemaakt had. Een van de laatste echter winterdagen voor de zomer zeg maar. Dus aten we lekker boerenkool met spek. De plakjes mochten even mee terug naar de BGE om wat grilstrepen te krijgen. En daarna lekker met de boekenkool opgevreten te worden.
Hey, waar is dat ene lapje gebleven ....
Man wat was dat genieten. Heel erg blij dat het deze keer gelukt was. En het mooie is... de vriezer is nog niet leeg
Bedankt voor het lezen/kijken
Bram
Ik had in een verleden al eens eerder een poging gedaan dergelijk stukje vlees te maken. Echter door materiaal falen is dat destijds niet goed gegaan. Nu met een vriezer vol zwijn kan ik het nog eens over doen. Deze keer ook voor een iets simpelere en droge pekel gegaan.
Honing
1el knoflookpoeder
1el mosterdpoeder
1el vers gemalen zwarte peper.
Colorozozout 2,5% (naar de formule hier bekent op het forum.)
Mooi stukje rug uit gehaald. Vet kruislings ingesneden en hel het stuk vlees bedenkt met honing. Daarna de kruiden en het zout over het vlees verdeeld. Mooi vacuüm verpakt. En vervolgens ruim 1,5 week in de koelkast.
Na 1,5 week geduldig afwachten. En zo nu en dan moederen en omdraaien mocht het vlees de koeling uit en op de Q. Lekker low en slow tot een kern van 60gr. Vergezeld met een Hollands blokje kers. Voor een heerlijke subtiele rook en mooie kleur. Check die kleur van het vlees na de pekel. (ps) zo blij met m'n nieuwe rekjes.
Na een uurtje of drie eens even spieken hoe het ging. En dat zag er heel goed uit. De kern was ook bijna gehaald. Dus nog heel even geduld hebben en het stukje vlees mocht van de Q.
Na bijna 4u in de rook te hebben gelegen was het stukje vlees op 60gr kern. Nu mocht het van de Q en kon het binnen gaan afkoelen. En vervolgens in plakjes gesneden worden. Wachten op het avondmaal.
Jullie spotten al de stukjes voor de pitmaster, Damn We're eatin good tonight Martha...!
Het was even geleden dat ik dit gemaakt had. Een van de laatste echter winterdagen voor de zomer zeg maar. Dus aten we lekker boerenkool met spek. De plakjes mochten even mee terug naar de BGE om wat grilstrepen te krijgen. En daarna lekker met de boekenkool opgevreten te worden.
Hey, waar is dat ene lapje gebleven ....
Man wat was dat genieten. Heel erg blij dat het deze keer gelukt was. En het mooie is... de vriezer is nog niet leeg
Bedankt voor het lezen/kijken
Bram