- Berichten
- 71
Van mijn Duitse vrienden heb ik al veel geleerd. Culinair van kok Hans hij leerde me o.a. dat asperges ook lekker kunnen zijn. Over wijn van vinoloog Christian, hij liet me kennismaken met de lekkerste Duitse wijnen (en heeft me daarmee bijna mijn trek in andere wijn bedorven
…) en op vliegvis gebied heb ik erg veel geleerd van Rolf (instructeur) … Niet alleen technisch maar vooral ook het genieten van alles eromheen….
Eén ding zit al vanaf mijn jeugd in mijn systeem en dat is de Duitse Currywurst… Op mijn spaarzame reisjes van toen, was dit steevast een van de dingen die gegeten werd. Heerlijk….
Vandaag daarom zelf maar eens aan de slag… Currywurst op de kamado (ja je moet er toch elk weekend minstens 1 ding op klaarmaken), een heerlijke saus erbij gemaakt en een lekker knapperig wit “Kaiserbrödschen” erbij (een naam die ze in Duitsland zelf niet kennen overigens)….
Echt super lekker…. Wie aus der Pommesbude …
Currysaus recept: Ik houd van pittig en heb "Madras-curry poeder" gebruikt. Meer of minder curry of Cayenne kan altijd ...
10 gr Olijfolie
120 gr Tomatenketchup
60 gr Water
½ tl Cayennepeper
½ tl Boullionpoeder
2 eetlepels Suiker
1 eetlepel Currypoeder
½ theelepel Zout
Een beetje Peper
Alles samen in een pannetje en een minuutje of 3 laten pruttelen....

Eén ding zit al vanaf mijn jeugd in mijn systeem en dat is de Duitse Currywurst… Op mijn spaarzame reisjes van toen, was dit steevast een van de dingen die gegeten werd. Heerlijk….
Vandaag daarom zelf maar eens aan de slag… Currywurst op de kamado (ja je moet er toch elk weekend minstens 1 ding op klaarmaken), een heerlijke saus erbij gemaakt en een lekker knapperig wit “Kaiserbrödschen” erbij (een naam die ze in Duitsland zelf niet kennen overigens)….
Echt super lekker…. Wie aus der Pommesbude …

Currysaus recept: Ik houd van pittig en heb "Madras-curry poeder" gebruikt. Meer of minder curry of Cayenne kan altijd ...
10 gr Olijfolie
120 gr Tomatenketchup
60 gr Water
½ tl Cayennepeper
½ tl Boullionpoeder
2 eetlepels Suiker
1 eetlepel Currypoeder
½ theelepel Zout
Een beetje Peper
Alles samen in een pannetje en een minuutje of 3 laten pruttelen....
Laatst bewerkt: