- Berichten
- 222
Zeer binnenkort mag ik de dertigers achter me laten en aansluiten bij het rijk der veertigers. Om dit heugdelijke feit enigzins wat kracht bij te zetten, heb ik het idee opgevat om een heel varken aan het spit klaar te maken voor de hopelijk vele bezoekers die de weg naar het hooghe noorden willen bereizen teneinde mij te feliciteren 
Nu heeft mijn slager een BBQ voor hele varkens, compleet met spit, motor enz.. Het spit is circa 130cm lang, bruikbaar circa 110cm.
Nu mijn vragen:
- Hoe zwaar mag het varken zijn of wordt dit gelimiteerd door de lengte van het spit?
- De buikholte kan ik vullen heb ik gezien, waar mee kan ik dit het beste/lekkerste doen?
- Ik verwacht toch al snel een uurtje of 8 a 10 bezig te zijn met het beestje, kan ik het beste stoken op houtskool of, zoals ik op foto's van het forum heb gezien (Triple-T team), met "gewoon" hout?
Alvast bedankt...

Nu heeft mijn slager een BBQ voor hele varkens, compleet met spit, motor enz.. Het spit is circa 130cm lang, bruikbaar circa 110cm.
Nu mijn vragen:
- Hoe zwaar mag het varken zijn of wordt dit gelimiteerd door de lengte van het spit?
- De buikholte kan ik vullen heb ik gezien, waar mee kan ik dit het beste/lekkerste doen?
- Ik verwacht toch al snel een uurtje of 8 a 10 bezig te zijn met het beestje, kan ik het beste stoken op houtskool of, zoals ik op foto's van het forum heb gezien (Triple-T team), met "gewoon" hout?
Alvast bedankt...