BasBQ
Beef en Steak

Whisky & Maple cured Bacon

 
 
 
 

Laurens

Pitmaster
Berichten
898
Vorige week pakte ik het laatste pakje bacon uit de vriezer en dit weekend is het bacon day, wat een toeval!

Deze keer whisky & maple cured bacon op het programma. Met dank aan @Sander72 voor de inspiratie.

Vorige week het mooie stukje buik (1,7kg) van het Gaasterland varken in de vacuüm met 50 ml whisky, 50 gr ahorn siroop, wat verse peper en 2,5% colorozo op het totaalgewicht.

30E1E7AE-0AE8-4B04-BF47-C94B376DF464.jpeg
9470811C-DE3F-4F07-8E3D-31614D286172.jpeg


Gisteren het stuk spek gerook met olijfhout.

8325C007-FD29-4A41-850B-C44876D95F6C.jpeg
DBAD48D2-6C6D-4ACA-9DE6-310437C26779.jpeg
8B66AAD2-AFBC-478C-8051-B091C43BA7A5.jpeg


En vandaag in plakjes en blokjes gesneden.

B6ECCE3B-933C-4D10-87FE-D33C09479D87.jpeg
29AEDB68-28D7-44CF-9FAC-4054EC10BA20.jpeg
3E95F492-2CE4-4964-9928-460ED6288F36.jpeg
2CB0AA4C-C4D8-4637-8165-C8ED26E1FCAD.jpeg
A2F07E3D-5525-485A-90B1-2C354A5DD53E.jpeg


We kunnen weer even vooruit!
 
Wow, ik ruik het bijna hier... zalig!
 
Jij kan zeker weer even vooruit! Heerlijk
 
Heerlijk! Wil ik ook nog eens maken
 
Prachtig! Daar lust ik ook wel een plakje van.
 
Terug
Bovenaan Onderaan