BasBQ
Beef en Steak

Whisky appelstroop bacon

Barbeknoei

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
2.357
Ook ik doe dit jaar weer mee 😁.
3 weken geleden een mooi stukje buikspek in de pekel gezet.

400gr buikspek
100gr Johnny Walker red label
75gr appelstroop
25gr rietsuiker
14,4gr coloroso zout
4,4gr zeezout
=3,27%zout
20220820_195717.jpg

20220820_221927.jpg

En na 3 weken pekelen is het eindelijk zo ver. De bbq op 90 graden en rustig roken met wat appelhout.
20220903_132230.jpg


Een paar uur later (kern 56 graden) ben ik begonnen te lakken met een mengsel van ahornsiroop en whisky.
20220903_174534.jpg


Met 65 graden kern mocht het er af.
Even de bbq opstoken en kort grillen.
20220903_175135.jpg


En dan smullen maar.
20220903_180103.jpg
20220903_180033.jpg
20220903_180537.jpg


Dat is genieten 😋😋
 

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.848
Poh, dat ziet er goed uit.
Mooi kleurtje ook.
Proef je de whisky goed terug of is het meer onderdeel van de smaak geworden?
 

J'elle

Pitmaster
 
 
Berichten
538
Ziet er heerlijk uit, om honger van te krijgen! Ik denk dat ik volgend jaar ook maar eens vooruit moet gaan plannen
 

@rno

BBQ Junkie
 
 
 
 
Berichten
6.225
Lekkere dwarsdoorsnede
Lijkt wel een geheime formule op de verpakking 😉
 
Bovenaan Onderaan