- Berichten
- 2.967
Ook ik doe dit jaar weer mee .
3 weken geleden een mooi stukje buikspek in de pekel gezet.
400gr buikspek
100gr Johnny Walker red label
75gr appelstroop
25gr rietsuiker
14,4gr coloroso zout
4,4gr zeezout
=3,27%zout
En na 3 weken pekelen is het eindelijk zo ver. De bbq op 90 graden en rustig roken met wat appelhout.
Een paar uur later (kern 56 graden) ben ik begonnen te lakken met een mengsel van ahornsiroop en whisky.
Met 65 graden kern mocht het er af.
Even de bbq opstoken en kort grillen.
En dan smullen maar.
Dat is genieten
3 weken geleden een mooi stukje buikspek in de pekel gezet.
400gr buikspek
100gr Johnny Walker red label
75gr appelstroop
25gr rietsuiker
14,4gr coloroso zout
4,4gr zeezout
=3,27%zout
En na 3 weken pekelen is het eindelijk zo ver. De bbq op 90 graden en rustig roken met wat appelhout.
Een paar uur later (kern 56 graden) ben ik begonnen te lakken met een mengsel van ahornsiroop en whisky.
Met 65 graden kern mocht het er af.
Even de bbq opstoken en kort grillen.
En dan smullen maar.
Dat is genieten