BasBQ
Beef en Steak

Wereldreis (op de BBQ...)

goosebumps

Sprokkelaar
Berichten
45
Het leek me wel een leuk idee om een wereldreis te maken. Helaas moet dat gezien de huidge omstandigheden op de BBQ. Ook leuk toch?
Wie doet er mee in dit draadje?

Ik zal zelf afsteken met een reisje naar Griekenland. Allereerst ff een playlistje opzetten https://open.spotify.com/playlist/77R5U4rqqu4nt58aWUlYVF?si=4WSOF6waTi6KuXHxtqkvpQ
2020-04-17 07_56_26-Spotify Premium.png


Helaas geen Ouzo in huis dus maar een wijntje er bij. Kamado aan met een halve deflector er in. Boven het indirecte deel komt dadelijk de reeds afgesneden Gyros te liggen.
Gisteravond alvast een spitskool salade gemaakt:
- gesneden spitskool
- fijngesneden wortel
- peterselie
- dressing van peper, zout, olijfolie en azijn
Een nachtje laten staan is echt lekkerder hierbij.
En gisteravond ook alvast de tzaziki gemaakt:
- 1 komkommer. Zaadlijst eruit, raspen, wat zout erdoor en flink laten uitlekken
- griekse yoghurt
- flink wat dille (verse is lekker, gedroogd kan ook)
- knoflook naar smaak, ik had er 4 tenen door
- Olijfolie
- peper
Ook hier is een nachtje laten staan erg lekker

En de gyros:
- Varkensfilet in plakken (maar procureur, die ik niet in huis had, is waarschijnlijk nog lekkerder omdat het wat meer vet heeft)
- Rub maken van tijm, bassilicum, oregano, paprika poeder, komijn, uienpoeder, knoflook, en peper (zie ook recept van Noskos https://www.bbq-nl.com/bbq-gyros/)
Had ik ook de avond vantevoren gerubbed.

De varkensfilet op een spies geprikt met een halve ui aan weerszijden (omdat het kan.... en het houd ook wel het vlees een beetje op zijn plek)
IMG_1479.jpg

Omdat ik geen rotisserie heb maar gewoon op het rooster en af en toe draaien. Zo nu en dan den knapperige randjes eraf snijden, in een pannetje boven het indirecte deel en weer draaien totdat de spies leeg is.

IMG_1480.jpg


Alles in een wrap die ik ook nog even onder het tostie ijzer gedaan heb.
IMG_1482.jpg

IMG_1484.jpg


Dit was echt lekker. Ik kreeg er zelfs een vakantiegevoel van en het bracht me zo weer terug naar de Griekse Eilanden.

Wie doet er mee en post hieronder nog een andere leuke reis?
 
Lekker hoor! Lust ik wel!
 
Vandaag naar India. Curry Massala in de DO. We beginnen met een playlistje. Eerste die naar voren kwam bij een zoekopdracht "India"

Ik had niet zo super veel tijd, dus heb ik het mezelf maar gemakkelijk gemaakt met wat kant en klaar ingrediënten zoals naan brood, curry kruiden, harissa.

De ingrediënten. Of zoals ze in India zeggen सामग्री (althans, dat is wat google translate me voorschoteld)
IMG_1729.jpg


Kip bakken en de groenten smoren in de DO
IMG_1731.jpg


En het eindresultaat
IMG_1733.jpg


Oordeel. Het was mijn eerste curry, dus iets te weinig cocosmelk toegevoegd. Maar wel erg lekker, dus ga ik zeker vaker maken. Ik vind kipfilet een beetje droog worden zo, dus kippendijen oid zou wss beter zijn. Maar mijn vrouw is helaas geen fan van kippendijen. #compromis

Het leuke van zo'n reis maken is dat ik gerechten uitzoek die ik normaal niet zo snel maak. Mijn kinderen willen graag naar Italië.... Oftewel ze willen pizza. Maar wie heeft er een idee voor een Italiaans gerecht dat niet pizza of spaghetti is? Mijn vrouw is ook geen fan van buikspek, anders zou ik een porcetta proberen. Ik hoor het graag van jullie.

Knal hieronder gerust je eigen uitstapje als je het leuk vind. Dit hoeft echt niet mijn persoonlijke draadje te worden. Jullie inspiratie is meer dan welkom!

अलविदा, अभिवादन टॉम
 

Bijlagen

  • IMG_1729.jpg
    IMG_1729.jpg
    222,6 KB · Weergaven: 170
  • Leuk
Waarderingen: Lin
Italiaanse gerechten van de BBQ. Ik denk dan gelijk aan lasagne. Of Cacio e Pepe met een mooie dikke steak. Eventueel Bruschetta vooraf. Allemaal prima op de BBQ te maken. Voor de pasta heb je Miss een gietijzer pan nodig. Maar zo te zien heb je een DO. Dus dat gaat je wel lukken.


Ik had laatst een broodje PP wat van zichzelf als een wereldreis was.
PP volgens Noskos met standaard BBQ saus. Op een Grieks pita broodje, aioli en atjar tjampoer.

Adjustments.jpg


Erg lekkere mix van zoet en zuur.
 
Ziet er lekker oosters uit.

Italiaans: pizzaiola, geen pasta geen pizza, deze variant is wel met kippedijen maar pizzaiola wordt met allerlei vlees gemaakt elke Italiaanse familie heeft zijn eigen variant, je kunt het met van alles eten: ciabatta brood, gnocchi, (maar ook pasta ;))
 
Wat een leuk idee zeg, Goosebumps! Ik doe mee vanaf het weekend.

Heb je al eens lasagne van de bbq gehad? Dat is geweldig! Je kunt bijv aubergine en courgette in plakjes grillen en de lasagne opbouwen en dan wat rookhout toevoegen zodat de kaas en de tomatensaus wat rooksmaak opnemen. Erg lekker!

Jouw gyros ziet er echt zalig uit man!
 
Leuke ideeën allemaal. Dat gaat vast goedkomen met Italiaans dus. En Pizzaiola had ik nog nooit van gehoord!

Leuk als je mee doet Sander!
 
Laatst bewerkt:
Ik ben vandaag even naar Indonesië geweest. Nasi met kip en gamba saté. Nasi gemaakt met TokoLien. Saté zelf gemarineerd. Knoflook, gember, olie, ketjap, sojasaus, beetje ahornsiroop, zout en peper.

Hierbij wat plaatjes

1cacd31b161d8d4c53aff2f3763421ee.jpg


fa2cdefe6cdb1154f2fb6163aa1f87e3.jpg


1412621c0053b27dacc3aee8999c28dc.jpg


fe1fa9b762b8e34f3097259cf086a56c.jpg


5f81e5ab6ebbe37cf54c7bd45ae4e245.jpg


2ff313f4c0b6e8f74da2abd1edc52918.jpg


0c8464a9a8bb63e3242df0bb93b74ed7.jpg


eefe41e1226fe157a99adb3b97b1b5ff.jpg


face1fe211c7b4212586be0a783f393a.jpg


3165f09c66cb5ccca814a4ff5554b518.jpg


Dat was weer smullen geblazen. Nasi van de Q is zo veel fun. En de saté van gamba was heerlijk. Lekker zoet met de hint van gember en knoflook. Satésaus was natuurlijk ook zelf gemaakt. Maar dan niet van de Q

Groeten Bram.
 
Dat ziet er lekker uit Bram. Moest het vanavond met macaroni doen, ook niks mis mee trouwens

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Lekker Bram! Goed idee om naar Indonesië te gaan. Die zou ik zomaar eens na kunnen gaan doen 😊
 
Ik ben gisteren ook even door Azië geraasd.

Varkenshaas gemarineerd in:
Ketjap manis
Knoflook
Gedroogde chilipeper
5-spice
Gember
Chilisaus

aee1c52d651d93a7958ca656d75230f9.jpg


Geserveerd op noodles, met geroerbakte edamame en uitjes:

89155e02f5065bb9c46fdf23d6d89f9d.jpg


Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6013 met Tapatalk
 
Ik ben gisteren ook even door Azië geraasd.

Varkenshaas gemarineerd in:
Ketjap manis
Knoflook
Gedroogde chilipeper
5-spice
Gember
Chilisaus

aee1c52d651d93a7958ca656d75230f9.jpg


Geserveerd op noodles, met geroerbakte edamame en uitjes:

89155e02f5065bb9c46fdf23d6d89f9d.jpg


Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6013 met Tapatalk

Ziet er lekker uit Jaap! Volgens mij heb je hier een mooie inzending voor de fotowedstrijd van deze maand te pakken! :)
 
Vandaag naar Frankrijk geweest. Tian provinciale van aubergine, courgette, tomaat en aardappel. Met rozemarijn en tijm. Erg lekker. Maar volgende keer wil ik toch meer hitte van de bovenkant. Toch maar briketten of houtskool erop liggen oid. De uienringen die onderop liggen en je niet kunt zien waren wel heel lekker gecaramelliseerd. Dat maakt het echt af. inspiratie: https://www.vinissima.nl/tian-provencaalse-groenteschotel-met-lamsbout-en-gigondas/

En dan de foto's, anders is het niet gebeurd:
6891a5570137e1528d1c8df095ca7347.jpg


f3236e52471509a9d9e4c05f0af8e62c.jpg


Oja, met lamskoteletten erbij en een lekkere rode wijn. Kun!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Natuurlijk moet Italië ook bij de bestemmingen en natuurlijk moet het dan pizza zijn. Stiekem was ik best trots op hoe goed het deeg gelukt was. Ik had het Napolitaanse recept aangehouden.

6b0373e64763edd3a8df5b4904238f99.jpg

dbe90e2cb861a7a9e1aec08f7b680baf.jpg

733f16299de1a2d97e9c7adf705f18fb.jpg

91ce6b634dcebcdfcdeeee0b5be7b94f.jpg


825760c71e1040e5d0aba16be2bf64dd.jpg

59fda81b172c1c1de57e889ab1b575e7.jpg



Ps. Als jullie vinden dat Amerika ook telt dan post ik ook nog mijn hamburgers van zelfgemalen gehakt van gisteren


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Laatst bewerkt:
Hamburgers MOETEN gepost worden, mag je nooooit overslaan

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Okee, vooruit dan ;)
We beginnen met een mooi lapje ribstuk met wat vet erin:
IMG_1934.jpg

Vervolgens, middels kinderarbeid, tweemaal door de gehaktmolen. Ik heb een erg grove plaat trouwns, 14 mm gaten! Dat bleek niet erg te zijn maar ben toch benieuwd naar wat voor gaten jullie het liefst gebruiken. Ik had trouwens meteen een heel klein beetje zout en wat Worcestershire mee gemalen.
telegram-photo-0-5908899256197034753.jpg

In de beschuitbusdop voor een mooi ronde (met plastic eronder)
IMG_1936.jpg

Bakken
IMG_1938.jpg

Op het broodje met de reguliere toppings en we zijn in de USA geland:
IMG_1939.jpg

Mega lekker!
 
Terug
Bovenaan Onderaan