Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
ger zei:ik laat de looftlighter voor wat het is.
Van het weekend voor het eerst van die
wokkels van vuurenrook gebruikt en
ging als een trein !!!
SteenErts zei:Looflighter en zijn vervanger van de goedkopere is nu weer kapot, draadbreuk en poef! daar zat ik in het donker; maar zonder echt niet!
Bobvt78 zei:Eigenlijk werk ik al jaren met een weber brikettenstarter en bruine aanmaakblokjes. Ergens ligt natuurlijk het breekpunt naar een looflighter, maar dat is nog best wel ver; Ik "verstook" per jaar zo'n 20 a 30 pakjes aanmaakblokjes denk ik, dus wel een meerjarenplan. Mocht de starter het ooit begeven, dan wordt het een ander verhaal natuurlijk.
Maar, gemak telt hier ook mee; Ik heb zo'n looflighter vaak in actie gezien op YT filmpjes, maar krijg altijd een beetje het idee dat-ie een deel van de kolen aansteekt en je daarna nog best even moet wachten voordat alles goed brand. Ter illustratie: Ik werk met een weber OTP en WSM, ik kan me voorstellen dat het bij een keramische BBQ beter gaat, omdat daar over het algemeen minder kolen nodig zijn. En het is ook een beste stroomvreter volgens mij?
Hoor graag nog wat (meer) ervaringen.
SilverFox zei:Een looftlighter zou ik niet halen omdat het aanmaakblokjes bespaard, maar puur voor het gemak.
(En moet eerlijk zeggen dat toen m'n ei afgelopen najaar dicht gevroren zat, het toch erg handig was hem in de opening aan de onderkant van de kamado te hangen. Aanmaakblokje ging steeds uit.... )
noskos zei:Ik zou een looftlighter alleen aanbevelen voor een kamado of open haard. De Webertjes gaan makkelijker aan met een brikettenstarter.
Hari-Bo zei:SilverFox zei:Een looftlighter zou ik niet halen omdat het aanmaakblokjes bespaard, maar puur voor het gemak.
(En moet eerlijk zeggen dat toen m'n ei afgelopen najaar dicht gevroren zat, het toch erg handig was hem in de opening aan de onderkant van de kamado te hangen. Aanmaakblokje ging steeds uit.... )
Afhankelijk hoeveel je deze gebruikt, ik steek mijn barbecues gemiddeld 3-4 keer in de week aan en dat zou aardig wat aanmaakblokjes op jaarbasis zijn. Drie jaar geleden een Looftlighter gekocht en sindsdien geen aanmaakblokjes meer gebruikt. En in de wintermaanden gebruik ik deze ook voor de houtkachel.
Altijd zorgen dat je genoeg hebt, je looftlighter kan stuk gaan. Je blokje nie hahamaar zo kan je bezig blijvenStijn zei:Hari-Bo zei:SilverFox zei:Een looftlighter zou ik niet halen omdat het aanmaakblokjes bespaard, maar puur voor het gemak.
(En moet eerlijk zeggen dat toen m'n ei afgelopen najaar dicht gevroren zat, het toch erg handig was hem in de opening aan de onderkant van de kamado te hangen. Aanmaakblokje ging steeds uit.... )
Afhankelijk hoeveel je deze gebruikt, ik steek mijn barbecues gemiddeld 3-4 keer in de week aan en dat zou aardig wat aanmaakblokjes op jaarbasis zijn. Drie jaar geleden een Looftlighter gekocht en sindsdien geen aanmaakblokjes meer gebruikt. En in de wintermaanden gebruik ik deze ook voor de houtkachel.
en de looftlight kan ook niet "op" zijn, die blokjes wel
Ik heb een van jamestown €37, karwei merk .Ik sta op het punt een elektrische aansteker aan te schaffen.
Dat kan voor drie tientjes. Maar de looftligher zelf, het A merk zeg maar, kost 60,- euro. Is er iemand die het origineel heeft kunnen vergelijken met een namaak?
Ik kan me bijna niet voorstellen dat er al te veel verschil is. Maar over het algemeen is goedkoop toch altijd weer duurkoop. Heeft iemand wijze raad?
Ik sta op het punt een elektrische aansteker aan te schaffen.
Dat kan voor drie tientjes. Maar de looftligher zelf, het A merk zeg maar, kost 60,- euro. Is er iemand die het origineel heeft kunnen vergelijken met een namaak?
Ik kan me bijna niet voorstellen dat er al te veel verschil is. Maar over het algemeen is goedkoop toch altijd weer duurkoop. Heeft iemand wijze raad?
Ik heb vanochtend mijn egg voor het eerst aangestoken met de Looftlighter. Heeeel fijn. Inderdaad binnen 2 min. Waar ik eerder nog ging wachten tot de wokkels waren opgebrand gooi ik nu de platesetter erin en de dome dicht zodat alles geleidelijk op temperatuur kan komen. Ideaal.Ik heb hem al ruim 8 jaar en doet het nog steeds, binnen 2min heb ik alles netjes aan en de schuiven op de juiste stand.
In mijn omgeving nog eentje al een paar jaar zonder problemen en twee mensen met een goedkopere, die hebben het al een paar keer begeven.
Kan allemaal toeval zijn, maar ik ben nog steeds iig blij met die van mij. of het nu kolen of briketten zijn. Enkel de off-set smoker zet ik aan met wokkels.