- Berichten
- 3.153
Ik heb een zware Weber gietijzeren bakplaat (44 x 30cm) die ik door de jaren heen maar weinig heb gebruikt en die wat verwaarloosd is maar die ik graag weer zou opknappen.
De foto's laten zien dat de ene kant voor een deel is aangekoekt met koolstof, voor een deel niet en lijkt ook wat " ingevreten".
De andere kant is nog nooit gebruikt en wat roestig.
Ik heb op het forum artikeltjes gelezen over "seasonen" van nieuwe pannen etc. , wat is voor dit specifiek geval van mijn bakplaat het beste?
Kan/mag ik hem laten zandstralen om daarna de 'season" bewerking te doen of is er een andere aan te bevelen methode? Of staalborstel?
Bedankt voor reacties!
bovenkant:
onderkant:
De foto's laten zien dat de ene kant voor een deel is aangekoekt met koolstof, voor een deel niet en lijkt ook wat " ingevreten".
De andere kant is nog nooit gebruikt en wat roestig.
Ik heb op het forum artikeltjes gelezen over "seasonen" van nieuwe pannen etc. , wat is voor dit specifiek geval van mijn bakplaat het beste?
Kan/mag ik hem laten zandstralen om daarna de 'season" bewerking te doen of is er een andere aan te bevelen methode? Of staalborstel?
Bedankt voor reacties!
bovenkant:

onderkant:
