- Berichten
- 12.056
Ik wil gaan barbecue?n, welke barbecue kan ik nu het beste kopen?
Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld door nieuwe leden die nog geen barbecue hebben. Het is een vraag die niet zo 1, 2, 3 te beantwoorden is er is een aantal factoren dat hier meespeelt, zoals voor hoeveel mensen wil je gaan barbecue?n, wil je alleen grillen of ook "echt" barbecue?n, dus op lage temperatuur en je budget speelt ook en rol natuurlijk.
Kies in ieder geval een barbecue met een deksel, een tuinhaard of grill is leuk voor je speklapjes en sateetjes maar voor het serieuzere werk voldoet dat niet.
De barbecues waarvan wij denken dat je er goed mee uit de voeten kunt en waar je jaren plezier van hebt zijn die van weber en dan het liefst een 57 cm model, of groter als je regelmatig veel eters hebt. Op deze barbecue kun je makkelijk direct en indirect barbecue?n, er zit een deksel op en de kwaliteit en service zijn prima. Outdoorchef en DanCook maken ook prima barbecues dus daar kun je ook je licht over laten schijnen.
Waarom 57 cm?
Je kunt wel een kleinere nemen, maar dan heb je de helft minder ruimte op je rooster en bij de indirecte methode liggen de kolen een stuk dichter bij je vlees waardoor je meer last hebt van de stralingswarmte van je kooltjes.
Wil je af en toe echt laag en traag barbecue?n (op 107?C) dan is ook dat nog wel te doen op zo'n keteltje.
We willen je ook graag aanraden om een gold of platinum model te nemen, hierbij zit een aspan onder je barbecue waar de as in valt, bij de goedkopere modellen heb je een schotel waar de as opvalt, op zich ok, totdat er een beetje wind staat en je hele tuin vol as ligt.
Dit soort modellen zijn prima op marktplaats te vinden voor niet te veel geld, roosters kun je altijd nieuw kopen en zolang het porselein niet beschadigd is heb je hier een hele fijne allround barbecue aan.
Als na een tijdje blijkt dat je het laag en traag wel heel erg leuk vind dan kun je altijd uitkijken naar een echte smoker zoals de Weber Smokey Mountain of ??n van de ProQ modellen. Deze barbecues zijn gemaakt voor gebruik bij lagere temperaturen.
Keramische Barbecues
Ben je echt gebeten door het BBQvirus en barbecue je op lage maar ook op hoge temperaturen en heb je wat centen te besteden dan is een keramische barbecue misschien wel iets voor je. Big Green Eggs, Primo's, GrillDome's, stuk voor stuk barbecues die gemakkelijk constant blijven bij een hele lage temperatuur maar ook hun hand niet omdraaien om op hele hoge temperaturen prima te werken, ideaal voor bijvoorbeeld pizza's.
Ja, maar ik heb zo'n hele stoere offset smoker gezien voor weinig, is dat niks?
Alle waar naar zijn geld zullen we maar zeggen. De offset smokers zien er erg leuk uit, maar de goedkopere modellen zijn van dun plaatstaal gemaakt, ze vergen dus enig onderhoud om er voor te zorgen dat ze niet verroesten.
Daarbij zijn het niet de makkelijkste barbecues om mee te werken, dicht bij de vuurkamer zal de temperatuur een stuk hoger zijn dan in de buurt van de schoorsteen, iets dat met wat aanpassingen wel enigszins op te vangen is.
Verder verbruiken ze een hoop brandstof en je moet er veel meer bij blijven om de temperatuur in de gaten te houden.
Niet echt een instapmodel zullen we maar zeggen.
Je ziet het er is niet echt een simpel antwoord op de vraag, welke barbecue moet ik kopen.
Wil je een leuke barbecue waar je de meeste gerechten op kunt bereiden, dan is een Weber of Outdoorchef ketel van 57cm of meer een goede start en dan heb je een barbecue waar je zeker tien jaar plezier van zult hebben.
Ben je gegrepen door het echte barbecue?n kijk dan voor een WSM of ProQ smoker naast je andere barbecue, want hoe leuk laag en traag ook is je zult toch de andere dingen ook blijven maken.
Heb je een paar losse centen en wil je een alleskunner die ook nog eens je hele leven mee gaat? Kijk dan eens naar een keramische barbecue.
En vind je het leuk om echt bezig te zijn en constant te pielen tijdens het barbecue?n dan is een offset smoker misschien wel iets voor jou.
Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld door nieuwe leden die nog geen barbecue hebben. Het is een vraag die niet zo 1, 2, 3 te beantwoorden is er is een aantal factoren dat hier meespeelt, zoals voor hoeveel mensen wil je gaan barbecue?n, wil je alleen grillen of ook "echt" barbecue?n, dus op lage temperatuur en je budget speelt ook en rol natuurlijk.
Kies in ieder geval een barbecue met een deksel, een tuinhaard of grill is leuk voor je speklapjes en sateetjes maar voor het serieuzere werk voldoet dat niet.
De barbecues waarvan wij denken dat je er goed mee uit de voeten kunt en waar je jaren plezier van hebt zijn die van weber en dan het liefst een 57 cm model, of groter als je regelmatig veel eters hebt. Op deze barbecue kun je makkelijk direct en indirect barbecue?n, er zit een deksel op en de kwaliteit en service zijn prima. Outdoorchef en DanCook maken ook prima barbecues dus daar kun je ook je licht over laten schijnen.
Waarom 57 cm?
Je kunt wel een kleinere nemen, maar dan heb je de helft minder ruimte op je rooster en bij de indirecte methode liggen de kolen een stuk dichter bij je vlees waardoor je meer last hebt van de stralingswarmte van je kooltjes.
Wil je af en toe echt laag en traag barbecue?n (op 107?C) dan is ook dat nog wel te doen op zo'n keteltje.
We willen je ook graag aanraden om een gold of platinum model te nemen, hierbij zit een aspan onder je barbecue waar de as in valt, bij de goedkopere modellen heb je een schotel waar de as opvalt, op zich ok, totdat er een beetje wind staat en je hele tuin vol as ligt.
Dit soort modellen zijn prima op marktplaats te vinden voor niet te veel geld, roosters kun je altijd nieuw kopen en zolang het porselein niet beschadigd is heb je hier een hele fijne allround barbecue aan.
Als na een tijdje blijkt dat je het laag en traag wel heel erg leuk vind dan kun je altijd uitkijken naar een echte smoker zoals de Weber Smokey Mountain of ??n van de ProQ modellen. Deze barbecues zijn gemaakt voor gebruik bij lagere temperaturen.
Keramische Barbecues
Ben je echt gebeten door het BBQvirus en barbecue je op lage maar ook op hoge temperaturen en heb je wat centen te besteden dan is een keramische barbecue misschien wel iets voor je. Big Green Eggs, Primo's, GrillDome's, stuk voor stuk barbecues die gemakkelijk constant blijven bij een hele lage temperatuur maar ook hun hand niet omdraaien om op hele hoge temperaturen prima te werken, ideaal voor bijvoorbeeld pizza's.
Ja, maar ik heb zo'n hele stoere offset smoker gezien voor weinig, is dat niks?
Alle waar naar zijn geld zullen we maar zeggen. De offset smokers zien er erg leuk uit, maar de goedkopere modellen zijn van dun plaatstaal gemaakt, ze vergen dus enig onderhoud om er voor te zorgen dat ze niet verroesten.
Daarbij zijn het niet de makkelijkste barbecues om mee te werken, dicht bij de vuurkamer zal de temperatuur een stuk hoger zijn dan in de buurt van de schoorsteen, iets dat met wat aanpassingen wel enigszins op te vangen is.
Verder verbruiken ze een hoop brandstof en je moet er veel meer bij blijven om de temperatuur in de gaten te houden.
Niet echt een instapmodel zullen we maar zeggen.
Je ziet het er is niet echt een simpel antwoord op de vraag, welke barbecue moet ik kopen.
Wil je een leuke barbecue waar je de meeste gerechten op kunt bereiden, dan is een Weber of Outdoorchef ketel van 57cm of meer een goede start en dan heb je een barbecue waar je zeker tien jaar plezier van zult hebben.
Ben je gegrepen door het echte barbecue?n kijk dan voor een WSM of ProQ smoker naast je andere barbecue, want hoe leuk laag en traag ook is je zult toch de andere dingen ook blijven maken.
Heb je een paar losse centen en wil je een alleskunner die ook nog eens je hele leven mee gaat? Kijk dan eens naar een keramische barbecue.
En vind je het leuk om echt bezig te zijn en constant te pielen tijdens het barbecue?n dan is een offset smoker misschien wel iets voor jou.