- Berichten
- 1.554
Vandaag nog even iets afgemaakt wat ik vorige week begonnen ben. Voor het Grillspek en Zeeuws spek wat ik zondag gemaakt heb, had ik vorige woensdag al het zwoerd van het vlees verwijderd. Het vlees daarna voor een paar dagen in de marinade, maar het zwoerd heb ik de dag erna op de OTP gerookt samen met wat andere zooi
Dit heb ik volgens het recept van Dennis verwerkt tot wat knapperige snacks.
http://www.bbq-nl.com/2012/09/bacon-week-dag-7-chicharron.html
Nadat het afgekoeld was dit in stukjes gesneden en in meerdere sessies over 4 dagen gedroogd in de oven bij gebrek aan een droogmachine (notitie aan mijzelf.....
. )
Uiteindelijk na een paar dagen wachten deze vandaag in een wok met hete zonnebloemolie op 180 graden knapperig gefrituurd. Helaas kan deze laatste stap niet op een veilige manier op de Q, maar so be it.
Beetje met Blues Hog bestrooid en we hebben een lekker hapje voor bij de TV. Volgende keer wil ik een andere rub proberen, want het mag wat zoeter. Er kan in ieder geval weer een item van de lijst geschrapt worden
Dit heb ik volgens het recept van Dennis verwerkt tot wat knapperige snacks.
http://www.bbq-nl.com/2012/09/bacon-week-dag-7-chicharron.html
Nadat het afgekoeld was dit in stukjes gesneden en in meerdere sessies over 4 dagen gedroogd in de oven bij gebrek aan een droogmachine (notitie aan mijzelf.....

Uiteindelijk na een paar dagen wachten deze vandaag in een wok met hete zonnebloemolie op 180 graden knapperig gefrituurd. Helaas kan deze laatste stap niet op een veilige manier op de Q, maar so be it.
Beetje met Blues Hog bestrooid en we hebben een lekker hapje voor bij de TV. Volgende keer wil ik een andere rub proberen, want het mag wat zoeter. Er kan in ieder geval weer een item van de lijst geschrapt worden


