- Berichten
- 2.413
Niet eens , maar goed ieder zijn mening.En toch zijn het momenteel geen a merken.
Maar ieder koopt waar hij gelukkig mee is.
Ik ga die discussie niet opnieuw voeren.
Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Niet eens , maar goed ieder zijn mening.En toch zijn het momenteel geen a merken.
Maar ieder koopt waar hij gelukkig mee is.
Ik ga die discussie niet opnieuw voeren.
Wat zijn zo wat de pro's en contra's van zo een weber kamado die niet van keramiek is? Qua prijs is hij in elk geval vergelijkbaar. Ik neem aan dat hij de temperatuur minder lang/gemakkelijk vast houdt of vergis ik me daarin? En heeft dat dezelfde functionaliteit qua gerechten die je kunt bereiden? Ik weet niet hoe het met het gewicht zit maar ziet er wel wat mobieler uit dus zou ik nog kunnen overwegen om binnen te rollen in m'n tuinberging lijkt me.Is nu misschien geen "echte" kamado want niet van keramiek maar de Weber summit kamado? hoor je veel goeds van en is zwart.
Had er in elk geval niet bij stil gestaan dat er meer kans was op schimmelvorming met een hoes, dus het is eigenlijk beter zonder hoes buiten te laten staan dan. is dit iets wat over alle merken heen geldt?Bono is een merk uit Litouwen en heeft nederlandse leveranciers. En wat betreft de hoes. bij mij staat hij in een tafel de en de hoes eromheen doen is erg lastig. Mn thermometer is digitaal(niet origineel)en die kan aanzienlijk minder goed tegen de regen. Mijn eerdere ervaringen met de hoes is sneller schimmel in de kamado.
Qua temperatuur vasthouden zou hij vergelijkbaar zijn. Verschil is wel dat een metalen bbq toch echt wel een stuk heter wordt aan de buitenkant, dus uitkijken met kinderen/huisdieren. Zo'n keramieke bbq wordt ook wel warm, maar niet "auw ik zit vastgesmolten" warm.Wat zijn zo wat de pro's en contra's van zo een weber kamado die niet van keramiek is? Qua prijs is hij in elk geval vergelijkbaar. Ik neem aan dat hij de temperatuur minder lang/gemakkelijk vast houdt of vergis ik me daarin? En heeft dat dezelfde functionaliteit qua gerechten die je kunt bereiden? Ik weet niet hoe het met het gewicht zit maar ziet er wel wat mobieler uit dus zou ik nog kunnen overwegen om binnen te rollen in m'n tuinberging lijkt me.
Ik had wel eerder keramiek in m'n hoofd maar ik wel alles wel eens bekijken voor ik wat koop.
Hier een ( zeer) tevreden Weber Summit gebruiker. Wel de "simpele versie = zonder tafel en gasaansteker".Qua temperatuur vasthouden zou hij vergelijkbaar zijn. Verschil is wel dat een metalen bbq toch echt wel een stuk heter wordt aan de buitenkant, dus uitkijken met kinderen/huisdieren. Zo'n keramieke bbq wordt ook wel warm, maar niet "auw ik zit vastgesmolten" warm.
Voordelen van de summit zijn in ieder geval:
- gigantisch rooster oppervlakte
- lichter van gewicht
Is vast nog wel meer voor te zeggen. Ik heb hem toendertijd ook als optie overwogen en in het echt bekeken. Uiteindelijk toch voor een keramieke bbq gegaan omdat dat me gewoonweg meer aansprak.
Wat noem je veel hoger? Mijn KJ Classic 1 was in 2020 €999. Valt dan nog wel mee, maar wss heb je nu wel wat meer oppervlak.Hier een ( zeer) tevreden Weber Summit gebruiker. Wel de "simpele versie = zonder tafel en gasaansteker".
Omdat de BBQ bij mij ook door anderen wordt gebruikt en ik bij aanschaf nog niet helemaal overtuigd was van mijn eigen fanatisme waren mijn afwegingen in 2020:
- Veel grill oppervlak per euro. Prijs was toen ca € 900,-
- "onbreekbaar" geen gescheurde domes enz. Bij wat minder voorzichtig gebruik.
- Weber garantie.
Als ik dit toen in een keramieke kamado had gezocht "moest' ik voor een A merk gaan en was mijn aanschaf prijs veel hoger geweest.
Belangrijkste tips die ik hier vaak hoor en volledig onderschrijf:
- Ga kijken en voelen....
- Als je keramiek in je hoofd heb koop dan een keramieke kamado.
- Beter iets meer uitgeven en tevreden dan een aanzienlijk bedrag en (net) niet tevreden.
NB: Hoewel de summit lichter is dan een vergelijkbare keramieke tegenhanger zet je hem niet zomaar even in de schuur......
Hij past nl niet door de meeste deuren
Succes met je keuze.
Ik had juist "enige keramiek angst" en idd behoorlijk meer grill oppervlak voor minder geld.Wat noem je veel hoger? Mijn KJ Classic 1 was in 2020 €999. Valt dan nog wel mee, maar wss heb je nu wel wat meer oppervlak.
Ieder koopt waar hij zin in heeft. Ik heb de smaak te pakken van de keramische kamado's en ben tevreden met de KJC en de KJJ.
Er is een verschil met het 'vinden' of wat anderen beschouwen.Niet eens , maar goed ieder zijn mening.
Ik zelf wist nog niet dat er andere alternatieven waren en dus direct keramiek. Anders had ik mss andere mogelijkheden bekeken.Ik had juist "enige keramiek angst" en idd behoorlijk meer grill oppervlak voor minder geld.
Zoals ik al zei: heb je keramiek in het hoofd koop dan vooral keramiek
Ik schat in dat ik net een paar maanden later voor de aanschaf ging.Ik zelf wist nog niet dat er andere alternatieven waren en dus direct keramiek. Anders had ik mss andere mogelijkheden bekeken.
Tijden veranderen, zo is het nu eenmaal .Er is een verschil met het 'vinden' of wat anderen beschouwen.
Zo zijn er mensen die met een Citroën rijden en dat uiterst Premium vinden, maar desondanks dat goede wagens zijn, worden zij niet als 'Premium' beschouwd in de autowereld.
Zo ook een beetje bij de Kamado's. BGE, Kamado Joe en Primo worden als A-merken beschouwd in de BBQ wereld. Dat neemt niet weg dat andere merken daarom slechter zijn, maar zij hebben het etiket destijds gekregen. Meer moet je daar niet achter zoeken.
Wat voor mij voornaam is, is vooral ondersteuning en garantie. Ik heb bij mijn KJ al 2 x de firebox kapot gehad en krijg telkens een nieuwe binnen de week. Had ik destijds een Outr gekocht met 2 jaar garantie en had dat aan de hand, dan was ik nu telkens een firebox aan het betalen en zou ik uiteindelijk duurder zijn uitgekomen als die KJC.
En er zijn mensen die hopen/denken dat hun Dacia premium is en ik laat ze in hun overtuiging maar ik weet beter...Tijden veranderen, zo is het nu eenmaal .
Er zijn nu gewoon meer spelers in het veld dan vroeger.
Er zijn mensen die het moeilijk vinden om met de tijd mee te gaan .
Vreemde vergelijking.En er zijn mensen die hopen/denken dat hun Dacia premium is en ik laat ze in hun overtuiging maar ik weet beter...
Nee, sorry geen Dacia.Vreemde vergelijking.
Je hebt zelf ook een Dacia dus
Maar ik vind het prima .
Had ik geweten wat ik nu weet, had ik de classic 2 genomen ipv de classic 1Ik schat in dat ik net een paar maanden later voor de aanschaf ging.
Zat ook nog een aanzienlijke levertijd op.
Maar nu je tevreden bent kijk je nog terug naar de uitgave? Denk het niet toch?
Snap ik volledig.Had ik geweten wat ik nu weet, had ik de classic 2 genomen ipv de classic 1
Dat heb ik nog niet voor gehad, maar het is idd wel altijd opletten. Halve maan is bij mij wel al gesneuveld bij het uitnemen en van te hoog los laten op mijn klinkers.Snap ik volledig.
Deze week viel mijn deksel van de kJ C1 dicht zonder specifieke reden.
Resultaat, halve maan in 2
Ik zie het probleem niet helemaal? hoogstens wat minder ruimte in de tuin?Dat heb ik nog niet voor gehad, maar het is idd wel altijd opletten. Halve maan is bij mij wel al gesneuveld bij het uitnemen en van te hoog los laten op mijn klinkers.
Afgelopen Black Friday had ik toch bijna toegehapt voor de Classic 2 omdat die toen maar een fractie meer kostte dan de Classic 1 toen ik deze kocht. Maar dan zat ik weer met de verkoop van de Junior of Classic 1. Luxe problemen Een vriend van mij heeft hem toen wel gekocht. Dus wie weet volgende Black Friday.