- Berichten
- 1.614
Van Hemelvaart tot Pinksteren zaten wij in Frankrijk.
hieronder een samenraapsel van een aantal BBQ-sessies, soms een los fotootje soms een verslagje.
Eerste zaterdag hadden we bezoek van vrienden.
Had vrijdagochtend een buikspek in de rum gelegd en dan low en slow als brisket gemaakt.
Zoals verwacht was 24h in de rub/rum niet genoeg om de smaak echt door te krijgen maar slecht was het zeker niet.
Volgende keer eens wat langer in de rum laten liggen.
Paar dagen later een kipfilet gevuld met oude cheddar en omwikkeld met huisgerookt en gedroogd spek.
Dit was echt een lekker, door het nog eens extra warm roken was het spek krokant geworden.
Smaken zaten goed, deze moet herhaald worden.
Weer een paar dagen verder kwam er een lamskroontje aan bod.
De tuin in, wat kruiden gesneden, rozemarijn, tijm, koriander, bieslook, vermengd met zout.
Goed ingesmeerd en dan op Q
Na het l&s gedeelte nog even afgrillen
Tadaaa (ziet er wel veel rozer uit op de foto als het was)
Als laatste Q sessie stond er een zeebaars op het menu.
Of op de kookplaat?
Diverse groetjes en kruiden rond het baarsje en toch maar op de Q.
Groentjes gaar, baarsje gaar.
Eerst gefileerd want een hoop graten op mijn bord en mijn honger is over.
Op zondag nog worst en mergues van de houtgestookte " Q " gegeten met frietjes, maar dat was op de dorpsfeest.
Zelf heb ik mij toen koest gehouden aan de bar
En dan was de vakantie weer voorbij, nu aftellen tot de volgende.
hieronder een samenraapsel van een aantal BBQ-sessies, soms een los fotootje soms een verslagje.
Eerste zaterdag hadden we bezoek van vrienden.
Had vrijdagochtend een buikspek in de rum gelegd en dan low en slow als brisket gemaakt.
Zoals verwacht was 24h in de rub/rum niet genoeg om de smaak echt door te krijgen maar slecht was het zeker niet.
Volgende keer eens wat langer in de rum laten liggen.
Paar dagen later een kipfilet gevuld met oude cheddar en omwikkeld met huisgerookt en gedroogd spek.
Dit was echt een lekker, door het nog eens extra warm roken was het spek krokant geworden.
Smaken zaten goed, deze moet herhaald worden.
Weer een paar dagen verder kwam er een lamskroontje aan bod.
De tuin in, wat kruiden gesneden, rozemarijn, tijm, koriander, bieslook, vermengd met zout.
Goed ingesmeerd en dan op Q
Na het l&s gedeelte nog even afgrillen
Tadaaa (ziet er wel veel rozer uit op de foto als het was)
Als laatste Q sessie stond er een zeebaars op het menu.
Of op de kookplaat?
Diverse groetjes en kruiden rond het baarsje en toch maar op de Q.
Groentjes gaar, baarsje gaar.
Eerst gefileerd want een hoop graten op mijn bord en mijn honger is over.
Op zondag nog worst en mergues van de houtgestookte " Q " gegeten met frietjes, maar dat was op de dorpsfeest.
Zelf heb ik mij toen koest gehouden aan de bar
En dan was de vakantie weer voorbij, nu aftellen tot de volgende.