BasBQ
Beef en Steak

Weekend = Spare rib time

 

2dehans

Kooltjesharker
Berichten
177
Vandaag een beetje een grauwe dag dus een mooi excuus om de bbq aan te steken.

Vandaag staan er na een lange lange tijd weer eens spare ribs op het menu. Even een uitvraag gedaan en er komen vanavond 5 eters aan tafel. Kammetje de man moet wel lukken 😋

Gister vlies eraf gehaald. Heel gek 2 heel soepel en 3 met geen mogelijkheid los te krijgen. Er maar voor gekozen het vlies in te snijden….

Lekker in de Noskos sparerib kruiden gezet en het idee is om vandaag de coca cola variant te doen.

Meteen een mooi moment de om INKBIRD te gebruiken. Als een paar keer gedaan en ik ben erg enthousiast over dat ding. Voorheen was ik niet zo’n voorstander om van huis te gaan maar na een paar try outs vertrouw ik het apparaat voldoende dat de dome temp stabiel blijft en ik niet in de buurt hoef te blijven.

Richt temp is 110 graden indirect met 2 stukjes kersen hout. Ga na 120 min eens kijken hoe ze er bij liggen.

Grootste uitdaging is nog wel om de kammen niet over de indirect / Plate setters te laten komen waardoor ze verbranden. En de temperatuur voeler van de INKBIRD moest ook even een plekje zoeken :)

Dit wordt een beetje een lopende post met als het goed is 3 fases.

IMG_8777.jpeg


IMG_8779.jpeg


IMG_8778.jpeg
 
Zo na 2 1/2 was er een mooie steady korst

Vorige keer met boter suiker en stroop gedaan. Zag nu een variant met cola. Stroop ingewisseld voor cola. Ben erg benieuwd.

Zitten lekker in de folie en het is nu nog voller op het rek. Gaan voor fall of the bone dus hou zeker 120 min aan.

De INKBIRD houdt hem lekker stabiel. Op 110 graden. Kan ik lekker rustig een filmpje kijken :)

Zometeen fase drie en dan eigenlijk het leukste … fase 4: OP ETEN 😋

IMG_8781.jpeg


IMG_8782.jpeg


IMG_8783.jpeg


IMG_8784.jpeg


IMG_8785.jpeg


IMG_8786.jpeg
 
Heerlijk, ribben altijd goed! Als ik het goed zie gebruik je cola zero, zou ik gewone cola voor pakken ivm de suiker.
 
Heerlijk, ribben altijd goed! Als ik het goed zie gebruik je cola zero, zou ik gewone cola voor pakken ivm de suiker.
Ja dat was idd beter geweest. :( hoop dat de bruine suiker voldoende compenseert
 
Ja dat was idd beter geweest. :( hoop dat de bruine suiker voldoende compenseert
Eens, je pakt weer suikers terug door de bruine suiker uiteraard! Eetse alvast, ik moet ook weer snel aan de ribben als ik het zo zie! 😁
 
Lekker hoor! ik ga ze weer maken als mijn bbqlijstje gebaseerd op wat er nog in de vriezer ligt verkleint is 😄
 
Nou fase 2 klaar en fase 3. Ingesmeerd met cola bbq saus.

Meteen even door naar fase 4 :)

Smaakte erg goed en waren mooi fall of the bone.

Toch nog een kammetje over…. Die maken we morgen soldaat

IMG_8790.jpeg


IMG_8791.jpeg


IMG_8792.jpeg


IMG_8793.jpeg
 
Heerlijk, ribben altijd goed! Als ik het goed zie gebruik je cola zero, zou ik gewone cola voor pakken ivm de suiker.
het verhaal gaat ook dat je de zoetstof die er in zit niet moet verhitten ivb gezondheid risico's

wel lekkere ribben zo te zien!
 
het verhaal gaat ook dat je de zoetstof die er in zit niet moet verhitten ivb gezondheid risico's

wel lekkere ribben zo te zien!
Snap sowieso die hype rondom cola zero/light producten niet..omdat het minder calorieen bevat houd dat in dat je zo een fles leeg kan drinken?

Natuurlijk doet niet iedereen dat maar je kan er gewoon van uit gaan dat aspertaam troep is.. Het brengt je stofwisseling in de war.

Als je veel aan sport doet etc of aan het dieeten ga gewoon voor dat glaasje cola met wat suiker..
Zijn er ook serieus mensen die light / zero frisdrank preferen boven suiker houdende?
 
Laatst bewerkt:
Potverdikkeme, had graag even aan geschoven.
 
Wat een lekker berg ribben zeg! :p
 
Terug
Bovenaan Onderaan