- Berichten
- 2.088
Vrouwtje is nog steeds niet mobiel. Uitgelezen kans om lekker wat op de BBQ te gooien. Laten wij beginnen bij het begin!
Zaterdag
Hoewel ik niet gek ben op schouderkarbonaatjes trok het recept van Noskos (St. Louis Style Pork Steak) mijn aandacht. Gisteren gerubt in Plowboys Yardbird Rub en lekker laten sudderen in Warsteiner & SBR. Hier een kleine impressie:
In de Rub:
Featuring:
Na 2 uurtjes was dit het resultaat:
Conclusie: Zo zijn schouderkarbonaatjes goed te doen. Het had iets weg van Pulled Pork. Ik had geen saus uit de bak gebruikt, omdat hij al sappig en smaakvol van zichzelf was. Deze kunnen we vaker maken!
Zondag
Zondag improvisatiedag. We hadden nog een kippenborstje in de vriezert liggen. Deze gisteren lekker al laten ontdooien en vanochtend in de marinade gezet. Resultaat: Flame Grilled Sate Burger!
Lekker grote stukken houtskool uit de zelf geimporteerde houtskool uit Frankrijk. Houtskool brand snel op, maar geeft heel veel smaak af:
Satetjes erop:
Als ze erop liggen ben ik ze de hele tijd aan het glaceren met een mix van ketjap, arachideolie en limoensap. Hierdoor krijg je lekkere vlammetjes. Vlees blijft door het glaceren lekker mals:
Toch maar weer op metalen stokjes over gaan
. En ja ik had de stokjes geweekt:
Broertje:
Zusje:
Familie:
Conclusie: Jammer dat we geen taug? hadden, dat had het feest compleet gemaakt. Het was ontzettend lekker, deze sate burger gaan we ook wederom vaker maken! maar dan met taug?!
En toen was het weekend weer bijna voorbij!
Zaterdag
Hoewel ik niet gek ben op schouderkarbonaatjes trok het recept van Noskos (St. Louis Style Pork Steak) mijn aandacht. Gisteren gerubt in Plowboys Yardbird Rub en lekker laten sudderen in Warsteiner & SBR. Hier een kleine impressie:
In de Rub:

Featuring:

Na 2 uurtjes was dit het resultaat:

Conclusie: Zo zijn schouderkarbonaatjes goed te doen. Het had iets weg van Pulled Pork. Ik had geen saus uit de bak gebruikt, omdat hij al sappig en smaakvol van zichzelf was. Deze kunnen we vaker maken!
Zondag
Zondag improvisatiedag. We hadden nog een kippenborstje in de vriezert liggen. Deze gisteren lekker al laten ontdooien en vanochtend in de marinade gezet. Resultaat: Flame Grilled Sate Burger!
Lekker grote stukken houtskool uit de zelf geimporteerde houtskool uit Frankrijk. Houtskool brand snel op, maar geeft heel veel smaak af:

Satetjes erop:

Als ze erop liggen ben ik ze de hele tijd aan het glaceren met een mix van ketjap, arachideolie en limoensap. Hierdoor krijg je lekkere vlammetjes. Vlees blijft door het glaceren lekker mals:

Toch maar weer op metalen stokjes over gaan


Broertje:

Zusje:

Familie:

Conclusie: Jammer dat we geen taug? hadden, dat had het feest compleet gemaakt. Het was ontzettend lekker, deze sate burger gaan we ook wederom vaker maken! maar dan met taug?!

En toen was het weekend weer bijna voorbij!