Afgelopen weekend was het dermate mooi weer dat er wel gebarbecued moest worden.
We kregen een aantal gasten en met de komst van onze pellet grill (Weber Smokefire EX6) was het een mooie gelegenheid om deze eens uit te proberen, evenals de gerechten.
Toch wat anders dan het standaard cremeren van je BBQ vlees
De spareribs zijn klaargemaakt volgens de welbekende 3-2-1 methode. Hierbij heb ik de basis rub van Noskos gebruikt.
In de eerste fase heb ik ze iedere 45 minuten ingespoten met een mix van appelsap, ananassap, appelsap-azijn, olijfolie en zoete rode wijn.
Eenmaal de 3 uur gepasseerd werden ze ingepakt met daarbij roomboter, bruine basterdsuiker en honing en hebben ze nog ruim een uur erop gelegen.
Als laatste stap natuurlijk het glazen.
Voor de pulled pork heb ik het wedstrijd recept van Noskos als basis gebruikt.
Allereerst het stuk goed ingespoten en een nacht in de koelkast laten rusten.
De volgende ochtend rond 10:00 mocht hij er dan eindelijk op om op 120 graden te garen. Na de 5 uur zat hij op 74 graden dus dat kwam precies goed uit.
Even glazen en nog 2 uur doorgegaan om daarna in de folie te pakken en te wachten tot hij zacht is.
Geen idee meer hoe lang dit gebeurt heeft maar echt lang heeft het niet geduurd.
Als laatste stap nog een uurtje laten rusten en daarna gepulled, aangevuld met wat saus en tijd om te eten.
Al met al een heerlijke dag gehad en het eten was ook erg goed, aldus de gasten en daar doe je het uiteindelijk toch voor
We kregen een aantal gasten en met de komst van onze pellet grill (Weber Smokefire EX6) was het een mooie gelegenheid om deze eens uit te proberen, evenals de gerechten.
Toch wat anders dan het standaard cremeren van je BBQ vlees

De spareribs zijn klaargemaakt volgens de welbekende 3-2-1 methode. Hierbij heb ik de basis rub van Noskos gebruikt.
In de eerste fase heb ik ze iedere 45 minuten ingespoten met een mix van appelsap, ananassap, appelsap-azijn, olijfolie en zoete rode wijn.
Eenmaal de 3 uur gepasseerd werden ze ingepakt met daarbij roomboter, bruine basterdsuiker en honing en hebben ze nog ruim een uur erop gelegen.
Als laatste stap natuurlijk het glazen.
Voor de pulled pork heb ik het wedstrijd recept van Noskos als basis gebruikt.
Allereerst het stuk goed ingespoten en een nacht in de koelkast laten rusten.
De volgende ochtend rond 10:00 mocht hij er dan eindelijk op om op 120 graden te garen. Na de 5 uur zat hij op 74 graden dus dat kwam precies goed uit.
Even glazen en nog 2 uur doorgegaan om daarna in de folie te pakken en te wachten tot hij zacht is.
Geen idee meer hoe lang dit gebeurt heeft maar echt lang heeft het niet geduurd.
Als laatste stap nog een uurtje laten rusten en daarna gepulled, aangevuld met wat saus en tijd om te eten.
Al met al een heerlijke dag gehad en het eten was ook erg goed, aldus de gasten en daar doe je het uiteindelijk toch voor
