BasBQ
Beef en Steak

Weekend BBQ (Spareribs & Pulled Pork)

 
 

Elroban

Tondelzoeker
Berichten
5
Afgelopen weekend was het dermate mooi weer dat er wel gebarbecued moest worden.
We kregen een aantal gasten en met de komst van onze pellet grill (Weber Smokefire EX6) was het een mooie gelegenheid om deze eens uit te proberen, evenals de gerechten.
Toch wat anders dan het standaard cremeren van je BBQ vlees ;)


De spareribs zijn klaargemaakt volgens de welbekende 3-2-1 methode. Hierbij heb ik de basis rub van Noskos gebruikt.
In de eerste fase heb ik ze iedere 45 minuten ingespoten met een mix van appelsap, ananassap, appelsap-azijn, olijfolie en zoete rode wijn.
Eenmaal de 3 uur gepasseerd werden ze ingepakt met daarbij roomboter, bruine basterdsuiker en honing en hebben ze nog ruim een uur erop gelegen.
Als laatste stap natuurlijk het glazen.


Voor de pulled pork heb ik het wedstrijd recept van Noskos als basis gebruikt.
Allereerst het stuk goed ingespoten en een nacht in de koelkast laten rusten.
De volgende ochtend rond 10:00 mocht hij er dan eindelijk op om op 120 graden te garen. Na de 5 uur zat hij op 74 graden dus dat kwam precies goed uit.
Even glazen en nog 2 uur doorgegaan om daarna in de folie te pakken en te wachten tot hij zacht is.
Geen idee meer hoe lang dit gebeurt heeft maar echt lang heeft het niet geduurd.

Als laatste stap nog een uurtje laten rusten en daarna gepulled, aangevuld met wat saus en tijd om te eten.

Al met al een heerlijke dag gehad en het eten was ook erg goed, aldus de gasten en daar doe je het uiteindelijk toch voor :)

IMG_20210716_190019.jpg

IMG_20210716_191407.jpg

IMG_20210717_102027.jpg
IMG_20210717_152406.jpg
IMG_20210717_131602.jpg
IMG_20210717_152410.jpg
IMG_20210717_180508.jpg
IMG_20210717_195525.jpg
 
Wat een feest zeg, en wat een ruimte op die SmokeFire
 
Allemaal goed gelukt. De gasten zullen genoten hebben. Gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Als ik nou een zak broodjes mee neem .. ? :p

Mooie bbq, lekker uitziende gerechten en fijne plaatjes !
 
Ik ben net verhuisd en heb het nog niet aangedurfd om met mijn offset de hele buurt voor de halve dag in de rook te zetten, maar begint met dit soort plaatjes toch wel lastig te worden om me in te houden
 
Dat ziet er prima uit krijg er al zin ondanks dat ik al gegeten heb 😀
 
Hoeveel gasten had je ;)?
Maar ziet er allemaal erg lekker uit, nog iets overgehouden?
 
Zo te zien heb je genoten.
 
*hartverzakking% lekker zeg
 
Lekker lekker😋, zal gesmaakt hebben!
 
Hoeveel gasten had je ;)?
Maar ziet er allemaal erg lekker uit, nog iets overgehouden?
We waren met zijn 5en en 2 peuters die er niets van moeten hebben.
De spareribs waren uiteraard zo weg en het meeste van de PP was ook zo vergeven.
Oftewel we hadden nog een restje voor bij de kip op zondag.
 
Terug
Bovenaan Onderaan