- Berichten
- 5
Deze week vierde ik mijn 40ste verjaardag
en voor deze gelegenheid mocht het al eens iets extra zijn.
Zo koos ik om de Wedstrijd Pulled Pork klaar te maken op de Weber kettle met de Snake method.
Na alles in huis gehaald te hebben kon de pret vrijdagavond beginnen met injecteren en in de kruiden te zetten.
Klaar om het injecteren van de 2.5kg Spiering of Procureur te starten
mooi in de kruiden gezet met NOSKOS pulled pork kruidenmix
Ingepakt in de folie en dit dan laten rusten voor een nachtje in de frigo.
Zaterdagmorgen was het dan zover!
Lekker vroeg uit de veren, warme kleren aan en met een grote kop koffie naar buiten. (Het was op dat ogenblik rond de 1 a 2 graden)
De weber klaar gemaakt volgens de snake methode. een 10tal briketten aangestoken met de kleine brikettenstarter, effe wachten en ik kon van start.
Als rookhout gekozen voor appel en kersenhout
In het begin was het een beetje zoeken om de juiste temperatuur af te stellen. Ik mikte zo tussen de 110° en de 120° (al ging ie soms wel even naar de 125°)
zo kon het vlees dan 5u blijven liggen om vervolgens in te smeren met de saus en dan nog 2u te laten liggen (heb ik jammer genoeg geen foto van genomen)
Na een totale tijd van 7u het vlees deftig ingepakt in Alu folie om dan rustig verder te garen tot rond de 88°. even ingeprikt en voelde nog een klein beetje weerstand op een bepaalde plek dus heb ik hem nog even laten liggen tot 92° a 93° kerntemp. Dan was ie botermals.
15min laten uitdampen om nadien terug in te pakken en te laten rusten voor een uurtje.
En dan Pullen maar... met hieronder het resultaat en ondertussen op de kop 10u verder. Jongens wat was dit heerlijk!
Bedankt NOSKOS voor dit geweldig recept. deze komt in mijn receptenboekje terecht!

Zo koos ik om de Wedstrijd Pulled Pork klaar te maken op de Weber kettle met de Snake method.
Na alles in huis gehaald te hebben kon de pret vrijdagavond beginnen met injecteren en in de kruiden te zetten.
Klaar om het injecteren van de 2.5kg Spiering of Procureur te starten
mooi in de kruiden gezet met NOSKOS pulled pork kruidenmix
Ingepakt in de folie en dit dan laten rusten voor een nachtje in de frigo.
Zaterdagmorgen was het dan zover!
Lekker vroeg uit de veren, warme kleren aan en met een grote kop koffie naar buiten. (Het was op dat ogenblik rond de 1 a 2 graden)
De weber klaar gemaakt volgens de snake methode. een 10tal briketten aangestoken met de kleine brikettenstarter, effe wachten en ik kon van start.
Als rookhout gekozen voor appel en kersenhout
In het begin was het een beetje zoeken om de juiste temperatuur af te stellen. Ik mikte zo tussen de 110° en de 120° (al ging ie soms wel even naar de 125°)
zo kon het vlees dan 5u blijven liggen om vervolgens in te smeren met de saus en dan nog 2u te laten liggen (heb ik jammer genoeg geen foto van genomen)
Na een totale tijd van 7u het vlees deftig ingepakt in Alu folie om dan rustig verder te garen tot rond de 88°. even ingeprikt en voelde nog een klein beetje weerstand op een bepaalde plek dus heb ik hem nog even laten liggen tot 92° a 93° kerntemp. Dan was ie botermals.
15min laten uitdampen om nadien terug in te pakken en te laten rusten voor een uurtje.
En dan Pullen maar... met hieronder het resultaat en ondertussen op de kop 10u verder. Jongens wat was dit heerlijk!
Bedankt NOSKOS voor dit geweldig recept. deze komt in mijn receptenboekje terecht!
