- Berichten
- 537
Omdat het zo verrekte lekker is, wilde ik weer warm gerookte zalm maken. De bedoeling was als avondeten, maar ik geloof dat ik nog wat moet schaven aan mijn proces.... 
De zalm eerst ingesmeerd met zout, peper, dille, paprikapoeder, kerriepoeder en knoflookpoeder. Gewoon om eens te kijken hoe dat uitpakt met paprika en kerrie
Iets van 1,5 uur laten intrekken (in de koelkast).
Ondertussen de Q voorbereid. De bedoeling was om een beduidend lagere temperatuur te krijgen, dus voor mijn gevoel een stuk minder kooltjes gebruikt. Het bleek echter (alweer) alsnog veel te veel te zijn, zodat de temperatuur toch weer op de 170-200 graden uitkwam. Mijn temperatuurbeheersing van de Q still sucks major and even that is an understatement :-S
Een aantal puntpaprika's op de Q gelegd als bijgerecht (helaas geen foto).
Ik had de paprika's laten 'marineren' in een mengsel van olijfolie en een smokey bbq marinade mix voor vlees. Leek me leuk om te kijken hoe die smaak uitpakt.
Nadat de paprika's klaar waren, moest het helaas apart van de zalm doen omdat mijn Q maar 47 cm is en het er allemaal niet oppast, de zalm uit de koelkast gehaald en.... eraan gedacht dat ik nog geen rookhout in het water had gezet. Dat alsnog gedaan en maar weer even gewacht. Het rookhout was eigenlijk ook bedoeld voor de paprika, dus dat ging weer lekker.
De zalm ingesmeerd met mosterd, nog wat peper en bruine basterdsuiker.
Vervolgens de zalm op de Q gelegd, om te constateren dat ik alsnog vergeten was het rookhout op de Q te leggen. Goed bezig vandaag :-O
Zalm er weer af, rookhout erop, en na een paar minuten de zalm er weer op.
Nadat de kerntemperatuur 45 graden geworden was, de zalm eraf gehaald.
Daarna opgegeten
De puntparika's nog voorzien van wat balsamico en als bijgerecht gegeten.
Uiteindelijk werd het geplande diner dus een avondsnack X(
Het goede nieuws was, dat ik het alleen moest opeten en er dus geen ge?rriteerde gasten in mijn nek stonden te hijgen
De smokey bbq kruidenmix op de puntpaprika was een prachtig idee. In de smaak was er zo mogelijk nog minder dan nul van te proeven. Een echte aanrader dus :-O
Blijf ik dus weer dooremmeren met die temperatuur. Hoe weinig kool moet je eigenlijk in een 47cm Weber gooien om een lage temperatuur te krijgen (100-150 graden)? Nou nog minder dan nu blijkbaar dus we modderen maar weer verder.
Thanks for watching. It almost becomes a soap opera B-)

De zalm eerst ingesmeerd met zout, peper, dille, paprikapoeder, kerriepoeder en knoflookpoeder. Gewoon om eens te kijken hoe dat uitpakt met paprika en kerrie


Iets van 1,5 uur laten intrekken (in de koelkast).
Ondertussen de Q voorbereid. De bedoeling was om een beduidend lagere temperatuur te krijgen, dus voor mijn gevoel een stuk minder kooltjes gebruikt. Het bleek echter (alweer) alsnog veel te veel te zijn, zodat de temperatuur toch weer op de 170-200 graden uitkwam. Mijn temperatuurbeheersing van de Q still sucks major and even that is an understatement :-S
Een aantal puntpaprika's op de Q gelegd als bijgerecht (helaas geen foto).
Ik had de paprika's laten 'marineren' in een mengsel van olijfolie en een smokey bbq marinade mix voor vlees. Leek me leuk om te kijken hoe die smaak uitpakt.
Nadat de paprika's klaar waren, moest het helaas apart van de zalm doen omdat mijn Q maar 47 cm is en het er allemaal niet oppast, de zalm uit de koelkast gehaald en.... eraan gedacht dat ik nog geen rookhout in het water had gezet. Dat alsnog gedaan en maar weer even gewacht. Het rookhout was eigenlijk ook bedoeld voor de paprika, dus dat ging weer lekker.
De zalm ingesmeerd met mosterd, nog wat peper en bruine basterdsuiker.

Vervolgens de zalm op de Q gelegd, om te constateren dat ik alsnog vergeten was het rookhout op de Q te leggen. Goed bezig vandaag :-O
Zalm er weer af, rookhout erop, en na een paar minuten de zalm er weer op.

Nadat de kerntemperatuur 45 graden geworden was, de zalm eraf gehaald.

Daarna opgegeten


De puntparika's nog voorzien van wat balsamico en als bijgerecht gegeten.

Uiteindelijk werd het geplande diner dus een avondsnack X(
Het goede nieuws was, dat ik het alleen moest opeten en er dus geen ge?rriteerde gasten in mijn nek stonden te hijgen

De smokey bbq kruidenmix op de puntpaprika was een prachtig idee. In de smaak was er zo mogelijk nog minder dan nul van te proeven. Een echte aanrader dus :-O
Blijf ik dus weer dooremmeren met die temperatuur. Hoe weinig kool moet je eigenlijk in een 47cm Weber gooien om een lage temperatuur te krijgen (100-150 graden)? Nou nog minder dan nu blijkbaar dus we modderen maar weer verder.
Thanks for watching. It almost becomes a soap opera B-)