Dick de Jong
Sprokkelaar
- Berichten
- 28
3 jaar geleden een mooie weber premium 57 cm gekocht en nog steeds heel tevreden hiermee. Persoonlijk vind ik het echt een fantastische bbq met een aantal kleine minpunten. Als ik weer een weber zou kopen dan zou ik de volgende punten standaard veranderd zien hebben.
1: Stabiliteit, ik zou liever een weber hebben die uitgevoerd is op 4 poten ipv 3.
2: Zijtafel, wat zou het gaaf zijn als er een soort van zijtafel aan de grill word vastgemaakt, denk dat het nu niet mogelijk is vanwege stabiliteit.
3: Probegat, ik moet nu mijn 2 probes tussen de deksel en bbq doen, wat doet dat met me dure smoke probes?
Wie weet is op dit forum iemand van weber aanwezig???
Maar goed de reden waarom ik dit bericht op het forum plaats is het volgende:
Voor mijn low en slow sessies kan ik behalve de standaard opstelling (de snake-methode en deze werkt overigens best goed) het volgende aanschaffen:
1: Bij vuur en rook kan je de zogenaamde Slow n Sear bestellen, deze hebben ze nog niet voorradig en dat kan nog even duren.
2: Bij de vuurbroeders kan je een difuserplate kopen zoals ongeveer nu standaard bij de weber geleverd word.
Mijn vraag is eigenlijk het volgende, heeft iemand van deze forum weleens het verschil gemeten tussen de slow en sear en eventueel de difuserplate die weber standaard meelevert. Ik ben wel benieuwd hoe de brandtijd is van de dezelfde hoeveelheid houtskool van hetzelfde merk zou zijn. Op verschillende youtube kanalen krijg je weliswaar een bepaald idee maar welke houtskool is gebruikt en hoeveel?
Kortom is er iemand op dit forum die een weber heb staan met zowel een slow n sear als de nieuwe difuserplate van weber die dit eventueel kan testen?
1: Stabiliteit, ik zou liever een weber hebben die uitgevoerd is op 4 poten ipv 3.
2: Zijtafel, wat zou het gaaf zijn als er een soort van zijtafel aan de grill word vastgemaakt, denk dat het nu niet mogelijk is vanwege stabiliteit.
3: Probegat, ik moet nu mijn 2 probes tussen de deksel en bbq doen, wat doet dat met me dure smoke probes?
Wie weet is op dit forum iemand van weber aanwezig???

Maar goed de reden waarom ik dit bericht op het forum plaats is het volgende:
Voor mijn low en slow sessies kan ik behalve de standaard opstelling (de snake-methode en deze werkt overigens best goed) het volgende aanschaffen:
1: Bij vuur en rook kan je de zogenaamde Slow n Sear bestellen, deze hebben ze nog niet voorradig en dat kan nog even duren.
2: Bij de vuurbroeders kan je een difuserplate kopen zoals ongeveer nu standaard bij de weber geleverd word.
Mijn vraag is eigenlijk het volgende, heeft iemand van deze forum weleens het verschil gemeten tussen de slow en sear en eventueel de difuserplate die weber standaard meelevert. Ik ben wel benieuwd hoe de brandtijd is van de dezelfde hoeveelheid houtskool van hetzelfde merk zou zijn. Op verschillende youtube kanalen krijg je weliswaar een bepaald idee maar welke houtskool is gebruikt en hoeveel?
Kortom is er iemand op dit forum die een weber heb staan met zowel een slow n sear als de nieuwe difuserplate van weber die dit eventueel kan testen?