- Berichten
- 6.637
Ik sta sinds drie weken op de weber challenge ( :-[ emiel moet beter leren lezen :-[) weekly recipe lijst. Mijn eerste receptje heb ik een beetje incognito gepost.
Het recept van deze week leek me lekker op onze vaste patat dag. Het zijn sesam hoison burgers met ananas.
Mijn interpretatie van het recept is:
Bovenstaande door het gehakt mengen en hier hamburgers van maken, natuurlijk met de jodenkoeken deksel.
Volgens het recept moesten er 4 ananas schijven gebruikt worden , ik heb gewoon een hele ananas gegrilled, lusten we graag
Eigenlijk zou je de ananas met Canola olie in moeten smeren, tja dat kennen we niet in Drentheland of in ieder geval ik kon het niet vinden
Ik zou eigenlijk ook een foto van het geheel op de bbq laten zien, maar op het moment supreme was mijn telefoon leeg en mijn camera was al leeg, dus pech...
Ik heb nog wel een poging met de telefoon met mijn vrouw gedaan, maar het resultaat was om te huilen :'(
Ik heb niet de tijden van meneer weber aangehouden ik heb ongeveer 3-4 minuten direct per kant aangehouden. Daarna heb ik burgers indirect gelegd en
3 minuten per kant de ananas gedaan.
Toen alles klaar was nog even een broodje gegrilled en daarna een fijne burger opgebouwd, met broodje, blaadje ijsberg sla, vervolgens wat hoisin saus erop,
burgertje, ananas en dan nog een beetje hoisin saus:
We vonden het in huize Structor allemaal een fijn recept van meneer Weber!
Het recept van deze week leek me lekker op onze vaste patat dag. Het zijn sesam hoison burgers met ananas.
Mijn interpretatie van het recept is:
- ongeveer 500 gram varkensgehakt
- 4 fijn gehakte lente uitjes
- 3 teentjes gehakte knoflook
- 2 theelepels sesam olie
- 1 theelepel worcestersaus
- 1 theelepel zout
- 1/4 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel zwarte peper
Bovenstaande door het gehakt mengen en hier hamburgers van maken, natuurlijk met de jodenkoeken deksel.
Volgens het recept moesten er 4 ananas schijven gebruikt worden , ik heb gewoon een hele ananas gegrilled, lusten we graag

Eigenlijk zou je de ananas met Canola olie in moeten smeren, tja dat kennen we niet in Drentheland of in ieder geval ik kon het niet vinden

Ik zou eigenlijk ook een foto van het geheel op de bbq laten zien, maar op het moment supreme was mijn telefoon leeg en mijn camera was al leeg, dus pech...
Ik heb nog wel een poging met de telefoon met mijn vrouw gedaan, maar het resultaat was om te huilen :'(
Ik heb niet de tijden van meneer weber aangehouden ik heb ongeveer 3-4 minuten direct per kant aangehouden. Daarna heb ik burgers indirect gelegd en
3 minuten per kant de ananas gedaan.
Toen alles klaar was nog even een broodje gegrilled en daarna een fijne burger opgebouwd, met broodje, blaadje ijsberg sla, vervolgens wat hoisin saus erop,
burgertje, ananas en dan nog een beetje hoisin saus:
We vonden het in huize Structor allemaal een fijn recept van meneer Weber!