BasBQ
Beef en Steak

Weber summit charcoal grill

ik heb me rot gezocht op het web of er een soort van pizzaring verkrijgbaar is voor summit, maar kon niks vinden. Zou de Big Dojoe hierop passen vanwege dezelfde breedte van het rooster?

Iemand ook tips waar de summit goedkoper te krijgen is? Tot nu toe 1050 als laagste prijs gezien.
Hij was een tijdje 999, effe goed de Google raadplegen.
 
Ik had vandaag een oepsie met mijn Summit :oops: Het plan was om er een rek met drumsticks op te zetten en met dit idee vulde ik de kolen aan, deed ik er wat wokkels in, stak ze aan en ging ik de pootjes marineren en F1 kijken. Toppie.

Tot ik 30 minuten later bij de kamado aankwam en de thermometer helemaal naar rechts was uitgeslagen. De spullen er omheen waren heet, de dome aan de binnenkant bijna schoon gebrand en de kolen bijna weg 🤯 De infrarood thermometer die ik heb kan tot 650c en die kon de temperatuur niet meer meten. De buitenkant was 309c.

Nou dan weten we ook weer wat het beestje aankan.. 😬

75E5B7F4-08D8-45B9-B17B-7986670ED5F2.jpeg
 
Denk dat de kip niet meer terug te vinden was ?
Voordeel is wel dat je nu een heel schone bbq hebt ;)
 
Ik heb de kip terug in de koelkast gestopt. De temperatuur kwam niet snel genoeg omlaag en het gezin begon al honger te krijgen.

Vandaag een nieuwe kans! 😅
 
Ik zie dat er een aantal Summit eigenaren zijn, dus wil hier mijn vraag stellen:
Ik heb enkele malen met de Summit een low en slow sessie gedaan, maar ben zelf nog niet blij met de stabiliteit van de temperatuur. Eigenlijk voelt het alsof ik op een grote MT aan het barbecueen ben.... De Summit reageert heel snel maar ook heftig op een minimale aanpassiing van het bovenste ventilatie wiel en stijgt / daalt na een aanpassing heel sterk. Dit was niet wat ik van de Summit verwacht had...
Ik brand alleen Echt houtskool, (de groene zakken), steek aan met de gasontsteking van mijn S6, waarbij ik na 5 tot 10 minuten het gas weer uit zet om te voorkomen dat ik te veel kolen aan steek.

Hierop ben ik op onderzoek uitgegaan en zag dat de onderste ventilatievinnen in rookstand echt maar een haar open staan. Naar mijn idee zouden ze de P gaten verder open moeten laten... Zouden de bezitters mij kunnen informeren hoever de onderste ventilatie bij hun open staat als ze de onderste schuif in de rookstand zetten?
 
Terug
Bovenaan Onderaan