BasBQ
Beef en Steak

Weber spit

kees_buddingh

Tondelzoeker
Berichten
11
Beste allemaal, onlangs een spit aangeschaft voor een Weber Genesis E330.
Heeft iemand ervaring met dit type,eventuele tips en recepten.
 
Ik heb m twee weken geleden voor t eerst gebruikt en vind m perfect.

Ik haal de roosters eruit en zet een metalen druippan op de branders (onder het vlees) zodat je vlees niet verbrand. Ik gooi er wat water in om te voorkomen dat het afgedropen vet en vocht gaan roken door de hitte van de branders.

Ik heb twee kippen gedaan en volgens mij drie branders op half open gezet. De temp was 175-200 graden
 
Ik gebruik mijn spit het zelfde als Gerard, roosters eruit, lekbak met water erin en grillen maar. Voornamelijk kippetjes. Ze blijven super mals door de constante verplaatsing van de sappen in het vlees. Ook beenhammetjes kun je heerlijk grillen aan 't spit.
 
er gaat bijna niks boven een kippetje van het spit, ik heb hem alleen op mijn 57er briketten bbq
 
Terug
Bovenaan Onderaan