BasBQ
Beef en Steak

WEBER SMOKEY MOUNTAIN TEMP VRAAG....

 
 
 

ThrowonD

Stoker
Berichten
494
Goedendag.

Vraagje over de temperatuur...
Als ik mijn WSM aan heb, heb ik op het eerste niveau een lagere temperatuur dan op het tweede nivo (bovenste rooster).
Dit verschilt soms wel 10-15 graden.

Welk rooster temp houden jullie aan en waarom?
 
Welk rooster temp houden jullie aan en waarom?

Het rooster waar het vlees op ligt. Zijn ze alle twee bezet, dan realiseer ik me dat het eigenlijk geen donder uitmaakt, 10-15 graden verschil is zeker niet het einde van de wereld/bbq sessie. Daarnaast kunt je er ook bijzonder weinig aan doen.

Als je helemaal zeker wil zijn, zoek je vlees uit wat het minst nauw kijkt qua temperatuur en leg je die op het heetste rooster en probeer je op de andere de gewenste temperatuur te houden.
 
Doordat warmte stijgt is het bovenin warmer dan onder.
Het verschil is niet zo groot om je zorgen te maken. Het zal onder alleen iets langzamer garen.
Maar ik zou me er geen zorgen over maken.
 
Bedankt voor de input
 
Ik heb zo'n wireless met 4 probes en die gaan netjes door de grommet aan de zijkant. Plug je in t vlees en 1 los, perfect.
 
Terug
Bovenaan Onderaan