BasBQ
Beef en Steak

Weber mastertouch 57 cm

Schuif bovenop het deksel beste ook helemaal openzetten net zoals onderaan,dan zou het moeten gaan lukken. Veel oefenen en zeker in het begin is het zoeken. Eventueel ook noteren wat het gedaan hebt enzo leren uit de fouten.
Hier een kleine demo van weber zelf.
http://youtu.be/-KOTcY8Vong
Als je indirect gaat bbq'en eerst op temp stoken en dan pas het het rooster erop leggen dat waar je je aluminiumfolie op hebt liggen (of andere afdekking voor indirect)
 
daddy0365 zei:
Hallo ,
gisteren de eerste maal de bbq getest en het liep niet van een leien dakje kon de temperatuur niet hoog genoeg krijgen.
De brikettenstarter voor 3/4 gevuld met Flamy coco.
Max 170? , de schuif onderaan volledig open of half open maakte geen verschil, het schuifje op het deksel een heel klein beetje open.


mvg
daddy0365

De bovenkant moet ook open, nu smoor je de zuurstofdoorgang ( geen zuurstof, geen vuur) , waardoor de temperatuur niet stijgt. Succes volgende week!
 
De bovenkant moet ook open, nu smoor je de zuurstofdoorgang ( geen zuurstof, geen vuur) , waardoor de temperatuur niet stijgt. Succes volgende week!

Ok bedankt voor de info .
Klopt dit ook hoe meer briketten hoe warmer of is het hoe meer hoe langer je kan bbqen .
mvg
 
Dat hangt af van de hoeveelheid die branden. Bij low 'n slow gooi je weliswaar veel briketten in je Q maarsteek je er maar 10-20 aan. Eenmaal onderweg in je sessie doe je de rest met de schuiven. De bovenste schuif moet je niet te veel knijpen, je krijgt dan bitter smaakje op je vlees.
 
Ehhhhh, is het iemand opgevallen dat daddy een hele mooie tuin heeft, WOUW ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan