Dag iedereen,
Sinds vorige week ook eigenaar van een Weber MT en ondertussen al lekkere côte à l'os klaargemaakt.
Afgelopen zaterdag ook gewaagd aan moink balls. Maar hier liep het niet zo goed...
Ik kon de temperatuur niet onder de 150 °C houden en vroeg me af wat ik volgende keer best anders zou doen.
Natuurlijk indirect met de rokersring + diffuser plate.
Ik denk dat ik gewoon teveel kolen gebruikt heb waardoor de temperatuur te hoog op liep. Iemand die me hierin wat kan bijstaan?
Hoeveel gebruiken jullie ongeveer? Heb +- 1,5kg Weber kolen er op gedaan.
Of zijn er mogelijks andere redenen die ik moet bekijken. De luchttoevoer boven stond dicht.
Een ander probleem is dat ik de kolen na m'n sessie heel moeilijk kan doven.
Wanneer de onderste luchttoevoer volledig links staat, is er toch nog steeds een opening bij die 3 'blades'.
Kan dit wel forceren door in de bbq die blades dan volledig dicht te draaien met een tang. Maar kan toch de bedoeling niet zijn.
Is hier een oplossing voor?
Sinds vorige week ook eigenaar van een Weber MT en ondertussen al lekkere côte à l'os klaargemaakt.
Afgelopen zaterdag ook gewaagd aan moink balls. Maar hier liep het niet zo goed...
Ik kon de temperatuur niet onder de 150 °C houden en vroeg me af wat ik volgende keer best anders zou doen.
Natuurlijk indirect met de rokersring + diffuser plate.
Ik denk dat ik gewoon teveel kolen gebruikt heb waardoor de temperatuur te hoog op liep. Iemand die me hierin wat kan bijstaan?
Hoeveel gebruiken jullie ongeveer? Heb +- 1,5kg Weber kolen er op gedaan.
Of zijn er mogelijks andere redenen die ik moet bekijken. De luchttoevoer boven stond dicht.
Een ander probleem is dat ik de kolen na m'n sessie heel moeilijk kan doven.
Wanneer de onderste luchttoevoer volledig links staat, is er toch nog steeds een opening bij die 3 'blades'.
Kan dit wel forceren door in de bbq die blades dan volledig dicht te draaien met een tang. Maar kan toch de bedoeling niet zijn.
Is hier een oplossing voor?