Beef en Steak

Weber deflector plate

D_Reamzzz

Tondelzoeker
Berichten
20
Hoi,

zoals eerder al aangegegven eindelijk een Weber MTP aangeschaft. Nu zit daar zo'n deflector plate bij. Ideaal voor low en slow lijkt me. Zijn er hier leden die ervaring hebben met deze plate en me op weg kunnen helpen ivm de hoeveelheid briketten e.d. voor bepaalde temperaturen. Alvast bedankt
 
Voor de juiste set up zijn op you tube filmpjes te vinden.
Afhankelijk van de gewenste temperatuur waarop je wilt gaan werken steek je meer of minder briketten aan en leg je die op de niet brandende.
De onderste en bovenste schuiven gebruik je om de temperatuur af te regelen.
 
Maar het feit is dus wel dat je (net zoals bij een kamado) je volledige grillrooster als indirect kan beschouwen?
En temperatuur ga ik idd proefindervindelijk moeten uitvissen.
 
Sinds kort heb ik ook een weber en gisteren voor het eerst indirect gekookt met het vuur in het midden in de ring en daarop de deflector (net als bij de kamado) en idd, dit gaat prima. Kolen moeten wel goed gloeien want anders heb je kans dat wat vlammetjes eromheen kunnen slaan.
 
Terug
Bovenaan Onderaan