BasBQ
Beef en Steak

Wat te doen met schapenvlees

 
 

Antonv

Sprokkelaar
Berichten
43
Ik heb zojuist van mijn libische buurman schapevlees gekregen (gisteren slachtfeest) koteletjes en dergelijke.
Iemand een lekker ideetje?
Schapenvlees heeft namelijk een sterke geur en smaak.
 
Ooooh my god, SATE KAMBING!
Marineren zoals de Danbras sate, komt dicht in de buurt van het recept voor kambing=geit die ik ken.
De ketjap verdoezelt de sterke geitensmaak en maakt hem goddelijk.

Ik heb de Danbras nog niet gemaakt maar dit lijkt me een perfecte combi.
Laat ik het zo zeggen, ik zou het ermee maken.

Mocht de geit echt heel sterk zijn kun je het vlees altijd een nachtje in melk of yoghurt marineren, zo wordt hij zachter van smaak
 
Als ik het mij correct herinner (ik heb oooooit schapenvlees gegeten, maar dat is alweer enige tijd geleden) is het vrij bitter. Dus ik zou dan ook voor een zoute (=tegenwerker van bitter) bereiding kiezen. Sat? kambing zou dan zeker een mooie keuze zijn.
Maar als je een Libische buurman hebt, weet die misschien wel iets moois voor dat vlees. Niks mooiers dat zijn vlees te gebruiken voor een mooie Libische stoofschotel denk ik.
 
Zo zat ik even te slapen, Schapenvlees geen Geit, dan wordt het Sate Domba.
Maar het zachter van smaak maken in yoghurt gaat ook op voor Schaap.
 
Je zou ook een "mutton stew" kunnen maken, kan ook in een dutch oven of in een slow cooker. Zelf
heb ik het nooit met schaap gemaakt, over het algemeen wordt er voornamelijk lamsvlees verkocht.
 
Terug
Bovenaan Onderaan