Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Ik heb zojuist van mijn libische buurman schapevlees gekregen (gisteren slachtfeest) koteletjes en dergelijke.
Iemand een lekker ideetje?
Schapenvlees heeft namelijk een sterke geur en smaak.
Ooooh my god, SATE KAMBING!
Marineren zoals de Danbras sate, komt dicht in de buurt van het recept voor kambing=geit die ik ken.
De ketjap verdoezelt de sterke geitensmaak en maakt hem goddelijk.
Ik heb de Danbras nog niet gemaakt maar dit lijkt me een perfecte combi.
Laat ik het zo zeggen, ik zou het ermee maken.
Mocht de geit echt heel sterk zijn kun je het vlees altijd een nachtje in melk of yoghurt marineren, zo wordt hij zachter van smaak
Als ik het mij correct herinner (ik heb oooooit schapenvlees gegeten, maar dat is alweer enige tijd geleden) is het vrij bitter. Dus ik zou dan ook voor een zoute (=tegenwerker van bitter) bereiding kiezen. Sat? kambing zou dan zeker een mooie keuze zijn.
Maar als je een Libische buurman hebt, weet die misschien wel iets moois voor dat vlees. Niks mooiers dat zijn vlees te gebruiken voor een mooie Libische stoofschotel denk ik.
Je zou ook een "mutton stew" kunnen maken, kan ook in een dutch oven of in een slow cooker. Zelf
heb ik het nooit met schaap gemaakt, over het algemeen wordt er voornamelijk lamsvlees verkocht.
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.